Bătaia cu cearșafuri

Ca să știm despre ce vorbim: e ca bătaia cu perne, de-acum patruzeci de ani, din dormitorul unei tabere de copii. Nu doare, nu sunt răniți,  arată ca lupta de la Șelimbăr într-un film istoric făcut de Geo Saizescu. Nu cad capete, nu se aud răcnete, doar chicoteli și chirăituri înalte și ninge cu fulgi de gâscă sau cu ghemotoace de melană. Oștenii poartă pijamale cu elefănței, cu inimioare, cu avioane de hârtie. Nu pierde și nu câștigă nimeni, poate doar profesorul de serviciu, care-și ia o pernă în meclă în timp ce strigă, înfundat, prin pernă  – Stingerea, s-a dat stingerea de juma’ de oră, golanilor, treceți imediat la culcare! Și stinge lumina.
Dormitorul se cufundă în beznă. Ultimii fulgi pierd bătălia cu gravitația și aterizează pe podea. Războinicii adorm aproape instantaneu, osteniți de atâta război cu perne, înainte să afle care tabără a câștigat.

Acum să înlocuim perne cu cearșafuri. Să zicem că puștii se bat cu cearșafuri. Firește, e aproape imposibil ca tu, o mogâldeață de nouă ani, să faci un cearșaf să plutească prin aer și să ataci cu el. Mai bine te culci din prima. Dar, dacă întinzi cearșaful pe un cadru metalic, îți pui o poză de-a ta, de la nuntă (că trebuie, musai, să fii la costum cu cravată)  și adaugi un text ca imprimeu, adică în loc de elefănței albaștri, pui câteva  vorbe, gen: tu decizi, facem ordine, ai dreptul să te bați cu cerșaful inscripționat și fixat pe cadru metalic, care, da, poate face victime, când îi razi unuia, la căpățână, o plesneală cu cadrul.

Asta văd, zilnic, prin București: o bătaie cu cearșafuri fixate pe suport rigid, care, e de fapt, o bătaie cu perne, pentru primăriile de sector.

Prefer să stau cu ochii înfipți în semafor, cu stângul pe ambreiaj și cu dreptul pe accelerație, ca să plec, cu a-ntâia de pe loc, regulamentar, înainte de înjurătura-claxon a celui din spate.

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în actualitate mioritică, actualitatea politică, apucături proaste la români, autoturisme și alte chestii personale, păcat că e populată, părerea mea, strict autentic și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Bătaia cu cearșafuri

  1. krantz zice:

    Îţi dai seama cum ar suna în engleză: Sheets fight. La faza asta sensul ăla s-ar potrivi mănuşă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s