Discriminare să fie, dar să nu ne pută gura!

Știți filmul ăsta? Poate că da. E o poveste strict americană, despre un un tânăr și chipeș avocat care pledează pentru nevinovăția unui negru, tatăl fetiței care a fost violată, chinuită și ucisă de niște jeguri, pe care le omoară în calitate de tată răzbunător.
În intervalul 2:15:50  –  2:20:40 avem pledoaria finală a apărării. În stil american, avocatul apărării punctează și câștigă. Cum? Manipulează emoțional juriul, relatează cele întâmplate, fotogramă cu fotogramă, câștigă empatia  juraților față de victimă și ura lor totală față de abominabila faptă. Apoi le zice: o vedeți pe această fetiță (pângărită, lăsată să moară, bla, bla bla)?  Acum imaginați-vă că e albă.
Film Tare! Focuri de artificii…

Să ne întoarcem la fumători. La lege. Și să presupunem că am rescri-o, cap coadă, înlocuind fumătorii cu grașii sau, și mai simplu, cu cei cărora le pute gura.
Să zicem că fumătorii se lasă, grașii slăbesc.
Ce ne facem cu cei cărora le pute gura?

 

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

8 răspunsuri la Discriminare să fie, dar să nu ne pută gura!

 1. Drugwash zice:

  Folclorul popular face minuni:

  Haida, haida, de trei ori,
  Să-ţi miroasă gura a flori…

  🙄

 2. krantz zice:

  La început e mai greu. Chiar s-ar putea să doară puţin. Dar sigur îţi trece. Te vei obişnui. Şi în final chiar o să-ţi şi placă.

  • Asta e dezvirginarea, pe scurt. Așa-i krantz?

   • krantz zice:

    Eu mă refeream la efectul legii cu interzicerea fumatului în spaţii publice. Tu zici că e altceva. Dar dacă stăm şi ne gîndim, pînă la urmă e vorba în ambele cazuri despre cineva futut.

   • Mereu e cineva futut, fără voia lui. Farmecul și blestemul futerii în alt mod decât în timpul unui act sexual a început să mă enerveze. Vorbirea neaoșă permite această caltifelare: e cineva futut, la final. Adică e lăsat cu buza umflată. Țepuit. Ignorat. Disprețuit.
    Cred că aici mai avem de lucrat, la sintagme, la semantică. Într-un futut clasic fără umbră de viol, partenerii au, fiecare, un procent de satisfacție. Pe limba statului de drept, actul copulației se rezumă la victimă și călău. Că nu e drept, mi se rupe! Dar e trist.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s