În sfârșit, a zis și gura lui ceva

Așa e! Vine o vârstă când obosesc și sfincterele de-atâta autocenzură și te mai scapi. Doi-trei stropi, acolo, galbeni sau maro pe alb. Sau negru pe alb, dacă scăparea ajunge în presă și nu pe chiloți.
„ … Acum să stăm să tot … plângem morții, în loc să tragem concluziile politice adecvate pentru tot procesul de dezvoltare a societății românești…”
Atât s-a scăpat pe gură venerabilul nostru ex-ex-fost președinte. Și prostimea, în loc să se bucure că, în sfârșit, după atâtea sintagme de nepătruns, cu sinergia faptelor, cu meandrele concretului, cu rațe și camioane, zice și omu ăsta ceva, ba chiar se scuză că a fost o exprimare eliptică, adică nu și-a golit, pe bune, sănătos, înghesuitele intestine din cutia craniană care dau artefact pe orice tomografie computerizată fiindcă aduc a circumvoluțiuni, prostimea, zic, s-a luat de el.
Prin urmare, nouă, nici când ni se scuipă adevărul galben-maro în față, nu ne convine.
Atunci, ce dracului vrem?

Reclame
Acest articol a fost publicat în actualitate mioritică, actualitatea politică, experimente, mizeria umană, strict autentic, Uncategorized și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

18 răspunsuri la În sfârșit, a zis și gura lui ceva

 1. Romanii nu cred ca vor ceva, cred ca doar se supun, doar urmeaza turma. Asta este parerea mea la 18 ani.

 2. assabis zice:

  Ce dracului vrem? Noi vrem sa fim trimbulinzi. E un vers.

 3. krantz zice:

  Ne-a ajuns blestemul lui Coşbuc. Şi pentru că tot pămîntul s-a împărţit deja şi nu mai avem cum să-l vrem, acum cerem sînge.

 4. upprann zice:

  O fi nea Nelu’ portator de scutece, dar sigur ne ingroapa pe toti… intr-un fel sau altul.

  • Nea Nelu ne-a îngropat deja acum 26 de ani în propria noastră teamă față de purtătorii de papion. Ne-a îngropat în confunzia de termeni (pușcăriaș/deținut politic), ne-a îngropat în adicția noastră pentru locuri comune, pentru salam de șaișpatru… Din partea mea, n-are decât să trăiască o mie de ani. Îi doresc! Să se stingă încet, cu mintea limpede. să moară treptat, celulă de celulă,cu toți receptorii durerii funcționali și pe fază.

   • Cred ca tu n-ai inteles (sau refuzi sa crezi) un lucru: Iliescu chiar credea in ceea ce spunea. Credea si in aia cu „sarac, dar cinstit”. Ceea ce mi se pare remarcabil la el este ca, incet incet, a reusit sa inteleaga cite ceva. Sigur, raul pe care ni l-a facut nu-l mai spala nimic, si nu e mai putin rau, dar asta e alta discutie!

 5. Cârcotaşu zice:

  Te-a lăsat discopatia? 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s