ARTIFRICII

Știu, trebuia să pun semnul diez înainte de cuvântul inventat ad-hoc, în titlu. Trebuia #ARTIFRICII. Oricum e o tâmpenie, cu sau fără diez. Cum e o tâmpenie și #COLECTIV.
Într-o lume săracă, indiferent dacă pui sau nu diez, totul e o tâmpenie. Într-o lume săracă dai șpagă o mie de coco să iei o hală pe un leu și să o faci club. Clubul tău. Dacă tot n-ai dat decât un leu, îți pare rău c-ai aruncat cu șpaga aia, de o mie. Poate mergea nițel negociată. Dacă tot ai fost dobitoc să te arunci să dai ditai șpaga, mai economisești cu amenjarările clubului.  Economisești până nu mai investești decât în burete de canapea Oana, de pe vremea colțarelor ceaușiste. Pui burete de colțar pe pereți și ai Club. Bine, stingi lumina ca să nu se vadă burețeala pereților, că oricum bagă ăia de cântă stroboscoape, fum și artificii.

Într-o lume bogată, cumperi o parcelă de Deșert la preț de atol și cumperi și-o ciosvârtă de Ocean și-o arunci așa, în scârbă, în jurul deșertului, ca pe o blană scumpă în jurul gâtului unui top-model. Adică, la o adică, poți să casezi blana în momentul achiziției și să i-o așterni câinelui acolo unde-i place să doarmă. Important e că n-o poate cumpăra alt bășinos, în afară de tine.

Poate de-aia a ars un sfert de hotel de Revelion, în Dubai și mai fumegă și azi, și n-au fost morți, și lumea căreia îi e dat să plătească orice cu o mie de dolari minutul, doar și-a mutat privirea de la incendiul real din dreapta, la focul de artificii din stânga.
Vorbim de dreapta și de stânga bogaților care n-au auzit de diez, și nici că le lipsește.

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în actualitate mioritică, actualitatea politică, cronici, strict autentic și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la ARTIFRICII

  1. Drugwash zice:

    Nu-i mai bine să fii sărac? 😉

  2. Da daca pui inainte un diez, nu trebe sa pui la coada un becal? Asa, ca s-o dregi …. Ca o muratura inainte de perinitza!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s