Râsul și Prohodul Maicii Domnului

Zilele trecute, o tânără jurnalistă a murit, absurd, într-un accident auto.
Antenele și-au îmbrăcat moderatoarele în bluze negre. Au îmbrăcat-o și pe Porumbel, ca să-i ia un interviu Oierului Principal, în Propriul Palat suflat cu aur, pe oriunde suprafețele permiteau aurire. De pildă, spătarul Jețului Oierului rămăsese textil, de catifea, tocmai ca să iasă în evidență osatura lemnoasă scluptată manual și suflată oral cu suflaiul de aur.
Dacă nu erai, la bază, epileptic sau fotofob, ai fi putut urmări interviul. Dacă erai, fără ochelari de soare nu l-ai fi  putut urmări.
Ideea nenorocită care mi-a trecut prin cap, când am dat peste emisiune, a fost că bine că era femeia Porumbel în negru – ce tare sclipeau razele scaunului ei, prin contrast.

Poate colega lui Porumbel, aia care murise absurd, în accident auto, încă nu trecuse de Porțile Raiului, dar Moderatoarea Porumbel și Intervievatul – Neprihănitul Oier care a mărturisit, în interiorul unui anacolut că, bine, el a furat op’sute de mii de euro, filmau în camera de protocol a Raiului. Cu șemineu de marmură ornamentat cu fruzulițe de aur.
Bine, ceva mai bine ca la Pandele-Firea acasă, unde pare că a sângerat Omul Preistoric pe toți pereții peșterii și a uniformizat culoarea cu sprâncenele lui stufoase, fiind, de fapt, inventatorul trafaletului.
Nu prea știu ce-a vorbit Oierul. A elucubrat mult, ajutându-se cu palmele lui hipermusculoase, de maniacal, a mârmoit secvențe de psalmodiu bisericesc, după ureche dar, la un moment dat a zis cu toată coerența de care e capabil un incoerent că într-o noapte, pe la două, a cântat, de fericire, timp de un ceas, Prohodul Maicii Domnului, în celula lui de deținut pe nedrept, care, în fine, recunoștea că a furase niscai sute de euroi.

Am râs cu lacrimi. Închipuindu-mi scena și impactul ei asupra celulelor cu deținuți tâlhari, dar imposibil de iertat prin diagnostic psihiatric.
Porumbel pierduse hățurile în simpla aurire a odăii Oierului Bogat. Râdea și ea, mai mânzește, din pricina bluzei. Negre.

Reclame
Acest articol a fost publicat în actualitate mioritică, actualitatea politică, apucături proaste la români, strict autentic, Uncategorized și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la Râsul și Prohodul Maicii Domnului

 1. Cârcotaşu zice:

  Nedumeritu’ din mine se-ntreabă WTF e Porumbel, sau Prumbel aia. Pe net nu găsesc decât Porumbelul (Columba livia) este o pasăre din familia Columbidae. La Prumbel nu găsesc nimic! 😯

 2. Tara Luipapuravoda zice:

  Ca sa stii ca am trecut sa te vad, sa te citesc si sa-ti spun „La multi ani”!

 3. clujanu zice:

  am remarcat: ” Prohodul Maicii Domnului, în celula lui de deținut pe nedrept”
  remarcabil!!!!

  sarut mana si la multi anii pe care ni-i dorim! voi mai trece cat pot prin aceasta gara!

  acu pusei pe platan vinilul „perfect stranger” si-l degustai alaturi de toti vecinii. si inca odata LA MULTI ANI CU MULTA SANATATE!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s