Știți ce mi s-a întâmplat?

Ceva a intrat în calculatorul meu și a șters tot, în afară de blog și de mail.
Știu că pare de necrezut.
Pot să mă joc Zuma, Solitaire și să scriu pe blog.
În rest, nu mai e nimic de făcut. Toate textele mele  au dispărut. Chiar și cel la care tocmai scriam.
Mm?

Poate că e de bine.
Vin sărbătorile, vin!
Să frec aragazul.
Să frec aragazul?!

Reclame
Acest articol a fost publicat în strict autentic. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

10 răspunsuri la Știți ce mi s-a întâmplat?

 1. Drugwash zice:

  Unde erau textele, pe ce partiţie (dacă ai mai multe, adică C:, D:, E: etc)? Dacă erau pe C: (unde e sistemul de operare) s-ar putea să fie pierdute, cel puţin o parte. Avînd în vedere că nu ştii ce să faci iar procedurile de verificare şi recuperare sînt complicate şi necesită software special, aş zice să opreşti definitiv computerul şi să cauţi asistenţă specializată. Dacă erai mai aproape…

  În fine, hai să încerc o chestie dar e cu risc. Ia programul ‘Recuva’ de la Piriform (mergi pe ‘free download’), instalează-l (alege ‘Advanced’ şi debifează ofertele adiţionale) şi porneşte-l. Alege ‘All files’ şi spune-i în ce partiţie/dosar să caute. Vezi ce găseşte şi bifează în listă doar fişierele care te interesează şi au bulină verde (integritate 100%). Spune-i să le salveze pe o altă partiţie decît cea unde erau înainte (foarte important!). Dacă nu pare a găsi ce te interesează, trece-l în modul ‘Advanced’.

  Dacă ai noroc o să recuperezi cel puţin cîteva dintre fişierele importante. În rest, fără a vedea exact ce s-a întîmplat acolo nu îmi pot da cu părerea ce alte operaţiuni trebuie executate. Dar cel mai important dintre toate e să nu copiezi/muţi/ştergi/(dez)instalezi nimic de pe partiţia unde erau documentele. Deja instalarea lui Recuva e riscantă tocmai din cauza asta, fiindcă scrie pe disc şi e posibil să suprascrie fişierele şterse. Dacă fişierele au fost însă pe altă partiţie (D:, E:, etc. nu în „My Documents” sau oriunde pe C:) atunci instalarea nu deranjează.

  Dacă au mai dispărut şi altele e posibil să fie ori un virus distructiv ori un defect al HDD-ului – în oricare dintre cazuri e nevoie de soft specializat şi cunoştinţe în domeniu.

 2. klaus zice:

  Sau poate urmează să ți se ceară o ofertă de răscumpărare a datelor.

  • Drugwash zice:

   iar te grăbeşti! 😉
   Ai vrut să zici „urmează să ţi se prezinte o ofertă de recuperare a datelor”. 😉

   Într-adevăr, nu de mult a existat un virus care bloca accesul la computer şi uneltele implicite ale sistemului de operare, cerînd cu neruşinare să fie livrată o sumă de bani într-un anume cont (se dădeau cîteva numere de telefon). Evident era o tentativă de fraudă. Am rezolvat un sistem infectat cu aşa ceva, cu ceva vreme în urmă. Dar resursele infractorilor sînt nelimitate şi din păcate ajung la oameni amărîţi, nu la bogătanii pe care nu i-aş salva cît îi… „dînsa”.

   În cazul de faţă încă nu mi-e clar dacă e un atac din exterior, un defect hardware sau o combinaţie software/OS.

  • Ești ori prea romantic, ori prea aventuros, klaus!
   Dar iau comentariul ăsta ca pe un compliment.

   • klaus zice:

    Io mă bănuiesc că-s grăbit, romantic și aventuros. Și altele. Uneori știu că-s băut. Da’ ce, tre’ să dau bine la public? Dat fiind că doar la tine dau cu stângu-n dreptu’ nu mă pot acuza de dat în spectacol. Se va înțelege că doar la tine postez.
    Și aștept să mă ierți, așa cum mi-ar plăcea să te iert și eu pe tine când te-ai împletici în universul meu. Iar de simți că ți-e rușine cu mine……voi fi doar un vizitator.

 3. Lăsați, fraților, că ce se taie, nu se fluieră! Poate scriam prost, și d-aia!
  O vreme, până mă lămuresc ce-i de făcut, o să scriu, colea, pe blog. Toate năsărâmbele care-ml trec prin cap.

 4. klaus, cum era cântecul ăla de-l cânta Pittiș?

  Câteodată, toți suntem puțin luați.
  Mă refeream la comentariul tău în care presupui că cineva mi-a răpit textele și ar cere o răscumpărare. Fraate, păi nici un whisky mic n-aș strica pe ele! Când un text e gata, pleacă pe mail spre două persoane de încredere care trebuie să-și dea ok-ul. Astea erau ciorne. Începuturi de povești. Povești vechi despre care îmi tot promiteam că într-o zi mă întorc la ele.
  Păi, virusul ăsta, mi-a făcut un bine, până la urmă. Uneori n-ai curajul să ștergi tabla și s-o iei de la capăt. Cu puțin noroc, uite, ești obligat.
  Nu e orice picior în cur un pas înainte?

  Comentariile sub influența alcoolului au o anume savoare.
  În fond, tot ce-am văzut eu memorabil la Nottara, cu Repan, era cu Repan beat mort. În Karamazovii erau zdrențe toți. Dar nu se vedea pe scenă decât geniul actoricesc.
  De ce mi-ar fi rușine cu tine, când ești prietenul meu, și-al Leliei, și-al Zâzaniei, și-al lui ElZap, de atâta amar de vreme? Și prietenia ta ne onorează pe fiecare dintre noi, cei amintiți.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s