Cumpărături și gafe

Astă seară m-am dus la acel tip de megaimage care frige pui și coace pâine.  N-aveam treabă cu puii fripți și nici cu chiflele calde. Am cumpărat vreo șapte chestii care nu merită amintite.
Când am intrat, în fața ușii era un câine metis, negru, cu bot cărunt. Undeva, printre străbunicii lui se aflase un fox și bunica maternă era caniș, fără discuție.
O mamă cu copil de trei-patru ani profita de bunăvoința cățelului, ca să-și obișnuiască odrasla cu alte specii. Stătea pe vine și cu-țu, cu-țu. Ăla mic întindea mâinile în față și scotea niște chicote de mai mare dragul.
Când am ieșit, cățelul era tot acolo. Se uita fix la ușă, ca orice câine de pripas către un supermarket cu raion de măcelărie.
Cumpărasem 3 cârnați țărănești (așa mi se întâmplă când mi-e foame, cumpăr ceva ce se poate prăji, total nesănătos, dar erau de Angst) și am desfăcut pachetul, am rupt o juma de cârnat și l-am strigat:
–  Cățelușuleeee!..,
A lăsat ușa în pace și a venit la mine. La al doilea dumicat, un tip care n-avea treizeci de ani a ieșit din magazin și l-a întrebat:
– Ce te faci dacă te vede mămica ta?
Cățelușul a halit al treilea dumicat și s-a făcut că plouă. Practic, i s-au lăsat perișorii din spâncene mai jos, dar a continuat să mestece.
Cel care abia ieșise din magazin mi-a zis:
– Stăpâna lui e la coadă la casă… Al meu, dacă făcea asta, o încasa.
Am zis:
– Vă rog să mă scuzați, n-am știu că e al cuiva, că n-are…
Zgardă, idioato! Asta am zis în gând, că nu găseam cuvântul. Cățelușul mânca al cincilea dumicat și se trăsese în umbra unui Megan aflat în parcare. Baiatul mi-a zis:
– Stați liniștită, că n-o să vă pârască niciodată!  Acum, dacă tot ați sacrificat cârnatul…

Acest articol a fost publicat în actualitate mioritică, experimente, strict autentic și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

24 de răspunsuri la Cumpărături și gafe

 1. psi zice:

  aoliooo, cârnați sara??? la ora astaă
  bine că era un cățăl prin preajmă.
  acuma, lăsând gluma deoparte, mămica lui ar fi trebuit să-i pună zgardă, ceva. și ar fi trebuit să-l învețe pe ”neam de pomeană” să nu-i ajute oamenii care vor să mănânce nesănătos (chiar dacă de la angst). pentru că nu toți oamenii sunt buni…

 2. Drugwash zice:

  Cîinii, probabil, sînt o naţie proastă. Ar hali orice, de la oricine.
  Mîţu’ meu, chit că n-are anu’, a mirosit pateu’ de la ajutoare – ăla cu emblema euro pe el – şi-a ridicat coada cu dispreţ, scuturînd din lăbuţe. La fel şi cu carnea de vită, tot de la ajutoare.
  Cineva mi-a zis că dacă nu mănîncă pisica înseamnă că-i „nu bun”. Are dreptate, verificat.
  Cîinii sînt proşti rău.
  Da’ oamenii care mănîncă de la ajutoare…? Nah, ăia-s doar disperaţi, probabil.

  • Dragoș, mi te vâri sub blacheuri și, dacă te calc, să nu țipi: câinii nu sunt proști. Câinii sunt protectorii sub acoperire ai oamenilor și, la orice concurs de înțelepciune între câini și pisici, la proba de baraj, câștigă cel care apasă mai repede pe HAM.
   Cîinii stochează amintiri, evaluează, iau decizii oneste. Pisicile se bazează pe ultima amintire, dacă a fost pro sau contra lor și acționează în consecință.
   N.B.: A nu se înțelege că nu iubesc pisicile și farmecul lor, care e viu și util cât timp există prin apropiere o ”gura sobei”, dar câinele rezistă și acolo unde e frig și întuneric, încearcă să te apere încă 5 minute după ce orice pisică ți se cuibărește în brațe, s-o aperi tu.
   Altmineri, ar exista pisici polițiste, nu câini polițiști.

   p.s.: Sper că PSI înțelege adânca-mi filosofie și mă iartă!…

   • Drugwash zice:

    M-ai făcut să rîd sincer. XD

    N-am să dezbat aici diferitele aspecte, nici nu sînt calificat întru aşa ceva. Am să spun doar că, după umila mea părere, cîinii merg pe principiul „umil şi cinstit” pe cînd pisicile sînt pe „fac pe dracu-n patru să-mi fie bine”.

    Azi pe seară am ieşit după oarece la magazin şi am închis pisoiul pe hol, cu geamul uşii blocat de clanţă ca să nu poată ieşi. Ei bine, cînd m-am întors, uşa holului era deschisă larg iar pisoiul mă aştepta pe potecă. A învăţat să apese pe clanţă şi din interior, deşi o făcea doar dinafară pînă acum. Pun pariu pe ce vrei tu că un cîine n-ar fi făcut asta în veci! 😉

   • Aaaaahhhh!
    Un câine n-ar fi făcut asta în veci! Așa e!
    Câinii nu fac chestii nepermise cât stau singuri acasă, cu excepția urcatului pe canapea. Deci, imediat ce aud cheia învârtindu-se de 2 ori în broască, așteaptă o secundă, să nu se întâmple neprevăzutul și, imediat, țuști pe canpea. Se bucură vreun sfert de oră de drepturi depline dar, dacă tu lipsești mai mult de cinșpe minute, îți localizează papucii și fac repetiție meantal cum o să ți-i aducă, de îndată ce apari.
    Câinele de apartament nu vrea afară decât cu tine. E mai casnic decât o absolventă de școală profesională care s-a măritat bine, înainte de-a căuta un loc de muncă.
    🙂

   • Drugwash zice:

    De-aia cîinii au nevoie de gaşcă şi leader ca să supravieţuiască în lipsa stăpînului, fiindcă abia dacă se găseşte unul în zece/o sută care să gîndească relativ bine. Pisicile sînt individualiste şi se descurcă singure în orice situaţie – omul e doar o situaţie convenabilă dar nu neapărat necesară. 🙂

    Cîinele e ca nevasta: previzibil, anost şi dependent.
    Pisica e ca amanta: imprevizibilă, surprinzătoare şi independentă. 😀

   • Dragoș, dacă nu ne-am zice ”tu” de un amar de vreme, te-aș drăcui cu aplomb!…
    Nevasta nu e ceva previzibil, anost și dependent. Nevasta e ceva rezistent și peren care te iubește și mai târziu – chel, cu burtă, cu probleme la erecție. În parametrii ăștia, da, câinele e ca nevasta. Și pisica e o amantă perfectă. O Cruduță, ce s-o mai dăm pe după livada de vișini!
    🙂 …

   • Drugwash zice:

    Oricum ai defini datele problemei, ele rămîn aceleaşi. 🙂 Eu am menţionat doar cîteva care să mă ajute. Întotdeauna adevărul are mult mai multe faţete. 😉

    Amîndoi avem dreptate, din anumite puncte de vedere şi luate toate deodată. Ăsta-i adevărul absolut. 🙂

    Şi da, e nasol cînd nu te mai „ajută cîinele” nici măcar la Cruduţa proprie. 😀

   • Ești dat dracului de diplomat! Ne-am putea înțelege oricînd, la un păhăruț. Dacă n-ai ține morțiș să ne certăm fiindcă eu și fumez.

   • Drugwash zice:

    Eu să mă cert? Nah, doar te trimit afară pe balcon cu otrava. 😀
    Nu uita că am fumat vreo doişpe ani şi m-am lăsat de aproape douăzeci. 😉
    Paharu’ îmi face cu ochiu’, ‘tu-i mama lui! XD

   • Drugwash zice:

    P.S. Ştiu că-s dat dracu’, da’ vezi că nici ăla n-a avut curaj să mă ia?!

 3. klaus zice:

  Digoxin aveți?

 4. klaus zice:

  Dragoș, dragul meu, dacă trasezi tangentele pe capetele arcurilor de cerc al cârnațului aflat în discuție n-o să afli niciodată care e diferența între o pisică și un câine.

  • k zice:

   „Ale”(cârnațului)…….mea culpa!

  • Drugwash zice:

   Ai dreptate, doar trasînd tangentele nu obţin informaţii utile, dar trasînd şi măsurînd razele pînă în punctele de intersecţie tangenţială şi apoi măsurînd unghiurile fiecărui arc de cerc se pot obţine informaţii interesante şi suficiente. 🙂

   P.S. Se spune diferenţa dintre ceva şi altceva. 😉

   P.P.S. Pisicile au gusturi mult mai rafinate, nu pun botu’ la cîrnaţi înfricoşaţi (vezi ce înseamnă ‘angst’ în germană). 😀

   • Dragoș, o jurnalistă cu patalama, scriind la, pe vremea aia, un foarte onorabil ziar, zicea în editorial așa: „am trecut prin rândurile de mașini parcate…” Și într-o redacție trec mai multe rânduri de ochi peste texte, înainte de-a deveni hârtie de lustruit geamuri. Fii sigur că prietenul klaus a scăpat-o din grabă, nu din neștiință.
    Mi se pare mie sau și noi am intrat în gâlceavă prima dată pentru o gafă scriptică de-a mea?
    Am remarcat că ai pus toate nenorocitele de accente, pedant și corect, pe non c’é. 🙂
    Ai stofă de neurochirurg!
    p.s.: am aflat și eu, auditiv, citind subtitrarea serialului meu preferat – Comisarul Rex, că angst înseamnă paura. și-am rămas mască. 🙂 Și mâncam de la ei, băi, frate, într-o vreme mâncam numai de la ei.,,

   • Drugwash zice:

    Cine naiba mai ştie ce-a fost odată ca-n poveşti? 🙂

    Nu mă îndoiesc de ştiinţa amicului, da’ dacă m-a rîcîit trebuia să i-o întorc şi eu pe rever. 😛 Ce ne-am face dacă nu ne-am mai juca niţel, măcar din vorbe…? 😉

    Cred că încerc, atît cît îmi stă în putinţă, să respect atît limba maternă aşa cum am învăţat-o de la doamna învăţătoare cît şi limbile pe care am avut ocazia să le învăţ – indiferent de nivel. O comunicare corectă, cît mai puţin lipsită de ambiguităţi şi erori – excepţie situaţiile cînd ambiguităţile sînt dorite ca joacă – este baza unor relaţii solide. Sau poate doar sînt idealist (cîteodată). ^^’

    Regulile în italiană sînt similare cu cele din franceză: accentul pe ultima vocală, dacă este prezent, este un accent închis. Prezentul lui essere, fiind vocală unică, primeşte accent de ultimă vocală. Deci e non c’è, nu non c’é.
    Mnoh, ştiu că nu-i mare lucru şi nu prea interesează pe nimeni, dar pentru oricine s-ar putea afla în trecere e bine să înţeleagă cum şi de ce. Asta fiindcă tot am luat barda să despicăm firu-n paişpe. 🙂
    Şi apropo, am învăţat oarece italiană de la teveu, pe vremea cînd aveai ce vedea (la „ei”), urmărind printre altele serile de karaoke cu Fiorello. Aşa că nici eu nu ştiu mare lucru. ^^’

    Şi zi aşa, ai mîncat la cîrnaţi cu teamă pînă ai slăbit, ha? 😛 XD

   • klaus zice:

    Pfff…nu zic nimic, mi-e rușine 😦

   • Drugwash zice:

    Două calităţi foarte greu de găsit în ziua de azi:
    a se ruşina şi a o recunoaşte public.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s