Mai e mult până departe?

Aseară m-am dat cu telecomanda pe toate posturile de știri până am amețit sau până am adormit și-am visat că nu mai avem decât o singură televiziune, a poporului, care face economie și n-are decât doi  angajați: un operator care filmează dintr-un copac și încă pe cineva care apasă  niște butoane ca să-l găsească pe-ăla de sunet, dar nu-l găsește, că nu se aude decât un vuiet și-un foșnet, în schimb reușește să schimbe sigle într-un colț al ecranului, astfel încât să pară că sunt mai multe posturi. Vreo cinci. Pe urmă, ce să vezi, mi-am dat seama că nu visam deloc, era aievea, cinci canale de știri transmiteau cu zgomot de fond și-atât – pe partea de sonor – o mare de capete și umeri care, din unghiul ăla chiar păreau capete pe umeri și în mijlocul lor era unul mai blond, mai de neamț, care se tot bâltâcâia discret din când în când, în semn c-a înțeles.
Ce-o fi înțeles capul nemțesc nu știu, fiindcă eu n-am priceput decât că e un neamț vânjos care a stat juma de ceas ca un ghimpe într-o grămadă de sepepiști care făceau o baie de mulțime.

Pe urmă am schimbat pe AXN să-mi văd serialul și când m-am întors la ai noștri nimeni nu mai transmitea din piață, toată lumea din studiouri. Unde era o răgușeală generală. Cu excepția celei de la B1, a lui Băsescu (dar la el nu contează, că e de altă etiologie), peste tot pe altundeva, răgușeala era din cauză de prea mult dat cu părerea și de prea mult țipat.
La Antena 3, unul chiar își pusese o broboadă la gât, de culoare army kaki și își tot  cerea scuze că e răgușit, de parcă beteșugul ăsta trecător e vreo boală rușinoasă. Ăsta și cu încă trei invitați erau piețari. Am rămas priponită acolo, moartă de curiozitate, să văd și eu, în sfârșit, concret, ce vor. Voiau să spună că au adus cu ei un top de hârtie cu sute de soluții și chiar au spus-o, în mod repetat, și au fluturat teancul de foi, dovadă incontestabilă că nu pierduseră vremea aiurea în piață, o pierduseră scriind.
Fierbeam de nerăbdare să dea, dracului, din foile alea, măcar un exemplu concret de soluție, dar ei o tot frecau cu răgușeala, cu așa nu se mai poate, cu cineva care să facă ceva pentru popor. Și tocmai când mă pregăteam să le tai gâjâiala din buton, hop, se rostesc două nume: Lucian Mândruță și Moise Guran.  Care din ăștia doi să fie ministru la economie. Și ce-mi aud urechile? Ce gâjguie unul dintre răgușiți, care vorbise cel mai mult și cel mai incoerent, până atunci?
decât Mândruță, mai  bine Guran.
Păi, cum adică, răgușitule? Păi voi, acolo, în piață, unde începeți totul pe curatelea, de la zero, tot așa aveți de gând să alegeți, ca și până acum, răul cel mai mic? Adică dintre doi fraieri de cititori de prompter, v-ați gândi că ăla care se bâlbâie mai puțin e bun de ministru? Băi, să nu uitați de Cruduța, s-o puneți în locul Udrei la dezvoltare, că aia numai ce dă o dată din fund, și vă transformă tuturor portofelele în geamantane. Că o să fie nevoie de multe geamantane, ca să aveți unde îndesa pib-ul crescut de  Guran.

Acest articol a fost publicat în actualitate mioritică, actualitatea politică, apucături proaste la români, mai prost decât ai fost proiectat, păcat că e populată și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

7 răspunsuri la Mai e mult până departe?

 1. krantz zice:

  Ca să răspund la întrebarea din titlu, ar mai fi ceva. Dar şi cînd vom ajunge acolo, să te ţii! Nu mai mişcăm un deget. Mă rog, ar fi chiar imposibil pentru o oală, o ulcea…

  • Adică vom fi oale și ulcele până atunci? N-o să-l pună Strada pe Moise să aleagă secretari de stat, șefi de departamente, birouri, dactilografe, portari, firmă de pază?
   Nu?
   Păi asta e chiar o veste bună.

 2. Cârcotaşu zice:

  Dom’le, acu’ am înţeles io cum e cu schimbarea sistemului, da’ asta s-a făcut în 1990. Acu’ primim asigurări, din piaţă, vezi bine, că ei sunt şi anticomunişti. Păi dacă vrem al 3-lea sistem, din câte m-am documentat io, singurul disponibil ar mai fi ăla din Somalia! Cam aşa se vede acel departe, până la care, să fiu iertat, nici nu e prea mult! 😯

 3. Drugwash zice:

  Dacă mai e mult pînă departe? Cam cît de aici pînă la Fata Morgana.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s