Avocata Diavolului

Unii au noroc! Uite, cum ar fi Băbăiete, care a primit pe mail un mail, de la o femeie tânără și disperată, care e corporatistă, deci n-are probleme cu banii, o subliniază chiar ea în scrisoare,  dar trăiește o dramă  ( Doamne ferește să fie adevărat, nu le-aș dori nici dușmanilor o asemenea tragedie!): acum patru ani s-a măritat din dragoste cu un tip super, au trăit doi ani de vis, pe urmă el a avut un accident cu un OTV   ATV și a rămas paralizat de la brâu în jos.
Deci, de la brâu în jos.
Au urmat doi ani de coșmar, ea plângea în baie ca să nu știe el, el se chinuia să se urce singur în pat, în mâini… Ce să mai zic! Nasol. Nasol rău de tot. Unde nasol are sensul de tragic.
Tânăra femeie a cunoscut de curând un tip și a pornit o relație cu el. Nu e o relație, așea, de futai mediocru și strict necesar hormonal, e de iubire.
În fine! Ghinionul face ca validul să intenționeze să-și lase nevasta pentru tânăra femeie corporatistă cu bărbat legal paralizat de la brâu în jos.
În mare, astea sunt faptele expuse în scrisoare. Plus că validul îi amintește ei de invalidul soț, când era valid.

Băbăiete ce face? Ia mailul tinerei femei și-l pune pe blog. Că ea nu dorea nimic altceva decât să primească sfaturi, cam ce are de făcut în situația care a dat peste ea ca tramvaiul.
Acum patru ceasuri, Băbăiete avea 93 de comentarii. Nu doar de la vechii și fidelii lui vizitatori, care sunt genul plm, când n-au multe de zis, dar de la tot felul de Cosânzene și Cosânzeni noi, care doreau cu tot dinadinsul să-i rezolve dilema tinerei femei, care întreba dacă să-i dea cu șutul în cur invalidului sau nu.

Eram cât pe ce să-i scriu Vasilescului un scurt comentariu cu felicitări, că a mai pus el farse d-astea pe blog, să muște fraierii, să-l cheme VW la negocieri pentru reclamă pe blog, acum când e la ananghie. VW, vreau să zic.

Dar, deodată, m-am gândit că n-am niciun drept să iau cazul drept farsă vasilească.
Ia, să mă pun eu, mi-am zis,  în locul tinerei femei.
Am drama asta personală, care durează de doi ani, mă plătește ultra-bine o multinațională și m-am înamorat de-un tip, și mi-o trag cu el și, în timpul liber rămas, îi potrivesc pernele sub șale invalidului meu soț și nu știu ce să fac…
După cât de bine am redactat scrisoarea, am măcar liceul la zi. N-o întreb pe cea mai bună prietenă. Nu-mi caut un psiholog să mă consilieze ce am de făcut. Intru pe net, ca o nebună îndrăgostită păcătos ce sunt, și mă reped pe mailul lui Vasilescu. (Nu mai dau link, că m-am plictisit.)
Vezi, tu, cetitorule? Nu mă duc la Cabral. Nu mă duc la Zâna Surprizelor-Surprize, care e, oricum, femeie și le are cu dragostea mai rău ca Sandra Brown; mă duc la Vasilescu. La Băbăiete. Și sper că mă urcă pe blog cu cazul meu, și aștept un sfat de la fidelii lui, care, plm…

Păi, măi, Vasilescule, mie scrisoarea asta îmi pute!
A  hoax.

Reclame
Acest articol a fost publicat în actualitate mioritică, apucături proaste la români, părerea mea, strict autentic, Uncategorized, ştiri de neştiut și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

46 de răspunsuri la Avocata Diavolului

 1. klaus zice:

  Băga-mi-aș!
  Mailu’ seamănă cu chestiile alea de se vând in magazine pentru ațâțat focul la grătare.
  Ren, spune-mi, de ce dracu ai covârlit in lături?

 2. klaus zice:

  Ce-i ăla hoax? Io nu m-am prins!

  • hoax e o farsă. E ca scrisorile alea care fac înconjurul lumii, cu oiza unui micuț ars, care are nevoie de sprijn material ca să fie operat estetic, să nu rpmână un monstru. Faza e că aceeași poză de copilaș care s-a accidentat alaltăieri, aceeași scrisoare (autor fictiv) parazitează mailurile și peste opt ani. Unii, mulți, contribuie cu un bănuț în contul afișat.

 3. Draga mea Renata, aş fi vrut să-ţi spun că „băbăiete” poţi să-i zici lu’ mă-ta, dar nu-mi permit. Aşa că o să-ţi transmit doar că invidia este un sentiment foarte, foarte urât. Şi sunt extrem bucuros când îl văd la alţii şi stiu că eu sunt cel pe care-l invidiază. Deci, câte comentarii zici ca aveam? 93? Nţţţ. Dar de când te interesează pe tine chestiile astea lumeşti? Pe tine, care-mi explicai odată cum scrii tu doar pentru un cerc restrâns şi elitist de persoane şi nu te interesează aşa ceva. Buuun, mă bucur că ai ajuns să contabilizezi comentariile mele.
  Poate o să rămâi surprinsă când o să-ţi spun că primesc ÎN FIECARE ZI mail-uri de la oameni care ţin să-mi spună câte ceva. Poveşti de viaţă sau să-i ajut cu diverse chestii. Înţelegi? În fiecare zi. Aş putea să-ţi dau mail-ul fetei să te lămuresti cât esti de proastă, dar ştii ce, de fapt mă doare în cur de părerea ta. Am ţinut să-ţi scriu doar pentru că m-ai jignit pe mine si pe cititorii blogului meu. Ah, şi o să-ţi mai explic o chestie pe care nu ai cum s-o înţelegi. Nu pentru că nu te-ar duce capul (deşi nici de asta nu sunt sigur), ci pentru că n-ai de unde să ştii. Pe blogul meu intră în medie 3000 de oameni pe zi. Este absolut normal ca de fiecare dată când schimbi tema pe care scrii, să existe comentatori noi, care nu rezonaseră cu ce citiseră până atunci, dar se regăsesc în noul subiect. înţelegi? Când e baza mare, ai de unde alege.
  În încheiere vreau să-ţi spun doar că nu ştiu cum şi de ce ai rămas cu impresia că ne tragem de şireturi. Ei bine, este total eronată, NU ne tragem de şireturi. Prin urmare, începând din acest moment, matale vei putea comenta doar pe blogul tău select şi elitist. La mine ai un frumos ban. Te pupă tata!

  • Domnule Mihai Vasilescu, dar de ce v-ați panicatără așa?
   Orice boboc de stagiar în ale psihologiei v-ar zice că ați hiper-reacționat. Oare de ce?
   Îmi place BAN de la domnia voastră. E ca și cum m-ați făcut menbru onorific, mi-ați dublat salariul, dar nu mai dreptul să am păreri.
   E prima oară când aveți o reacție umană, și nu de roboțel plat, virtual, cu umor sintetic,
   La modul serios și solemn, îmi scot pălăria în fața unui personaj care se crede, cu atâta ușurință, de invidiat.

 4. dede cati zice:

  erata…..membru.

  • Daaa, dede cati…
   Membru.
   Ca în ÎMBUCA: infinitivul verbului care exprimă mâncatul pe fugă. M înainte de B e un capitolaș în ortografia pentru începători. Mă bănuiești că nu l-aș fi parcurs?
   Cu căcatul ăsta de greșeală de apăsătură pe tastatură vii să-i faci galerie gurului vasilex?

   • klaus zice:

    ren, tot n-ai raspuns la întrebarea de ce ai covârlit (amestecat) în lături.
    Și nu înțeleg ce e cu Băbăiete! Tot un fel de întrebare.
    Mai lipsește Zuzu din peisaj, să-ți dea omorul în trei vorbe……

 5. klaus zice:

  Băbăiete,apelativul, să ne înțelegem! Istoria lui, dacă are una.

  • La prima întrebare răspunsul e – ridendo castigat mores. Adică făceam bășcălie de naivitatea muuulților cititori care au mușcat cașcavalul acelei ieftine dramolete copiată din romanele pentru virgine bătrâne.
   Apelativul „bă, băiete” e folosit cu obstinație de autorul blogului sub forma „băbăiete”, pe post de tic verbal haios. E cam maximum de umor pe care-l prestează.
   Răsfoiește-i blogul și te lămurești,
   Ce-am avut cu el? M-am distrat. E genul care nu suportă să fieluat peste picior când o dă în bară.

 6. „Avea trup de crin şi gura
  Roşie ca o muşcata;
  Sânii – două crizanteme
  Şi…era şi măritată!”

  Dacă o fi sau nu hoax, doar cine-a trimis mailu’ ştie. Mai bine dădea discard când era doar un draft.

 7. psi zice:

  renată, renată… de-astea-mi faci tu mie? 😀 😀 😀
  ai supărat lumiaaa…. (nu e nokia lumia, știu că știi)

 8. I AM WE ARE zice:

  Te-am injurat de morti la un moment dat, dar asta nu ma impiedica acum sa iti zic si ca ai umor. Am ras cu lacrimi.

  Acum, ca ti-am zis ceea ce era important, vreau sa iti spun ca ai procedat urat, ai aratat din ce esti facuta. Tu stai pe blogul lui si te prefaci ca iti place doar pentru posibilul trafic pe care l-ai putea primi de la el. Asta io numesc prostitutie. Si el se prostitueaza publicand articole din astea telenovelistice, o face pentru trafic, ca si tine.
  Esti ca el, doar ca esti mai la inceput. Atat.
  Gandeste-te! Ai stat mult pe blogul lui. Acum ne zici ca nu are umor, ca este superficial la maximum…

  • M-ai înjurat? De morți? Nu mai țin minte.
   Nu, prostituția e altceva. Poate ai vrut să zici curvăsărie și te-ai jenat. Nu trebuia! Dacă tot zici că m-ai înjurat cândva… 🙂
   Ideea e că la mine traficul e tot atâta de folositor ca o compresă rece la un picior de lemn. Traficul nu-mi aduce nimic. Dacă aș avea un singur cititor, atâta vreme cât îmi place să scriu din când în când pe blog, îl țin. Când faci blogging (dracu știe ce-o fi asta, dar am înțeles că se lasă cu bani) e altceva. Am citit blogul lui Vasilescu începând cu păcăleala de 1 aprilie. La început mi s-a părut că-mi place și că e haios. Acum nu mi se mai pare. E o crimă?

   Mă bucur că te-am făcut să râzi.

   p.s.: Mă bucur și că ai trecut prin gară. Mi-ai făcut trafic, deși puteai să nu.
   N.B: Aici, dacă mă înjuri de morți sau de vii, îți sar toți cei 5 cititori ai mei în beregată.

   • I AM WE ARE zice:

    Te-am injurat pe blogul lui Mihai, cand eram inca activ, dar sunt fericit ca nu mai tii minte. Nu este o crima sa nu iti mai placa, simt acelasi lucru.

    Zici ca „ideea e că la mine traficul e tot atâta de folositor ca o compresă rece la un picior de lemn” si asta suna bine, suna a ceva ce vrem sa auzim, dar nu cred ca este realitatea, nu integral, oricum. As fi putut sa pun botul la asta, daca nu ai fi mentionat tu faptul ca Mihai a strans repede 93 de comentarii. Asta arata ca ai vrea si tu asa ceva. Cine n-ar vrea? Si eu ma gandesc ca as putea sa imi fac un blog prin intermediul caruia sa imi transmit mesajul. Constientizez faptul ca voi avea tot cinci cititori si voi scrie pentru ei si pentru mine, normal. Mi-ar placea mai mult sa imi fac un blog prin intermediul caruia sa imi transmit mesajul, dar sa am si 93 de comentarii la fiecare articol. Poate uneori as pierde controlul si mi-ar fi ciuda.

   • 93 de comentarii… N-am spus-o cu jind. Era o constatare tristă a faptului că el își atinsese, chiar foarte repede, scopul. De câte ori să-ți spun: cei care trăiesc din blog, au nevoie de comentarii ca să înhațe încă un contract de publicitate. Cei ca mine, pleziriștii cu blog, au nevoie de comentarii ca să-și satisfacă un orgoliu de moment. E un mic histrionism nevinovat, pe care-l avem cu toții. Doar suntem ființe sociale.
    N-aș fi vrut să-ți zic ce/ți zic acum, dar poate că așa o să înțelegi că nu-l invidiez pe Mihai, îmi pare rău că se dedă la tot felul de telenovelisme, ca să mai încaseze un bănuț: eu, când am stat la standul din bookfest ca să dau autografe pe prima mea carte, publicată într-o editură mai mult decât respectabilă, am semnat peste 93 de cărți cumpărate de vizitatori, în timpul în care Mihai a avut 93 de comentarii la o scrisoare fictivă. Încă mai crezi că îl invidiez?!
    Pentru marii bloggeri de România, blogurile lor sun viața lor. Pentru mine, blogul e o locantă la marginea mării, cu clopoței de vânt la intrare. Vii aici numai ca să bei cu prieteni de-o viață, un păhărel. Eventual, nici nu ești obligat să vorbești. sorin, Zâzania și klaus (vizitatori vechi și fideli), cel puțin ei îți vor confirma că spun adevărul.
    Firește că mi-ar plăcea să scriu pe blog: Azi a nins și mâine-i joi. Și să vină 93 de imbecili, să completeze zicerea-mi. Dar nu e păcat de inteligența umană?! S-o violezi așa, fără prezervativ?
    Cred că ți=am făcut capul călindar!
    Poate vorbim și altădată, fără să-mi amintești, cu repetiție, că m-ai înjurat pe undeva.

  • klaus zice:

   Renata se preface că îi place? Io aș vrea s-o văd și p-asta! 🙂

   • Și eu! 🙂
    Dar la primul contact cu blogul dumisale, mi s-a părut că face banii. E ca atunci când agăți o femeie la beție și pe-ntuneric și, pe măsură ce se dezbracă, oricât de beat ai fi, ai vrea să se =mbrace la loc.
    Dar să nu exagerăm, klaus! Vasilescu e, cică, al șaselea cel mai citit blog din România Pitorească.

 9. klaus zice:

  O fi, nu zic nu. Cantitatea nu e un factor hotărâtor.

 10. ALM zice:

  Pax Vobiscum, Renata! Pace şi vouă cititorilooor!

  • Alm, te salut din tot sufletul!
   Pace nouă, celor ce intrăm pe Net, cu certitudinea că ăla e Universul și, dacă pe Marte și pe Pluto s-a găsit apă, dar nu e și net, pace lor și fie-le țărâna ușoară!

 11. zazania zice:

  Sa fiu al naibii, nu-mi inchipuiam o paruiala in absenta mea !

 12. klaus zice:

  ren, eram curios cum scoți tu din burtă, nu vreau să spun pe gură, te citez, 93 de imbecili. Imi pare că ai cam sărit gardul antiemigranți. Posibilitatea, chiar și de sub unu la sută, ca mail-ul să fie adevărat, te cam face de rușinică. Să bănuiesc că, ,subtilitatea” domnului Băbăiete ți-a afectat obiectivitatea. Dacă da, fă, rogu-te, nește utile precizări.

 13. klaus, la ora când am citit eu articolul, omul avea 93 de comentarii. Scrie în subsolul textului și cifra se actualizează.
  Da, 1% mailul poate fi adevărat. Poate fi și 100 % din partea mea. O luăm de la început: pune-te în locul femeii reale care trăiește real tragedia respectivă și povestea de amor extra-conjugal și spune-mi care e probabilitatea ca ea să-i scrie, cu speranța că i se publică povestea, unui blogger bărbat, miștocar și nițel misogin?
  Dacă sare cineva la mine-n beregată, că M. Vasilescu nu e misogin, îl liniștesc în avans: și eu sunt! Adică, dacă e să trec o punte îngustă, mișcătoare și nesigură, și am de ales sexul însoțitorului, prefer să fie bărbat.

  Zâzanie, dacă știam că nu ești pe metereze, mai amânam, dragă o zi ședința de arțag! Dar tu, care ești mai ageră și mai dată dracului ca orice bărbat, te pui la curent imediat.
  În altă ordine de idei, mă bucur să te citesc, semn că ești vie. Și dacă tu ești vie, așa coană mare cum ești, oricât de nasol m-aș simți eu câteodată, n-am obrazul să mă curăț înaintea ta.Și salutări de la L.M., fă, că am vorbit într-o zi la tel. și ne-am adus aminte de vremurile ăle bune ale forumului ei. 🙂

 14. Cârcotaşu zice:

  Parcă era vorba că produci. Te-ai oprit însă aici, la băbăiete. Crezi că mai poţi stoarce ceva?

 15. tara luipapuravoda zice:

  O sa-ti scpun o chestie care te va durea dar posibil sa te ajute. Vasilescu ala care zici ca traieste din blogarit scrie zilnic cate ceva, uneori are un subiect ,alteori doar labareala. Tu, ca orice persoana care presteaza probono scrii doar cand ai chef iar intre timp lumea se plictiseste sa tot bata la o usa inchisa. Eu ti-a sugera , daca-mi permiti, sa-ti distribui comentariile si pe o retea de socializare , chiar daca asta iti provoaca sila. Sa stii ca nu toti care socializeaza pe FB sunt cretini si majoritatea bloggerilor o utilizeaza.

 16. zazania zice:

  M-am incurcat in nik-name. Intelegi tu, inteleapto !

 17. psi zice:

  renatăăă… parcă-ți zisesem mai când că ne trebui! dăm și noi pagina la altă-ceva? 🙂 io aștept cuminte și pervazier să.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s