Zidul Plângerii

Am o prietenă care și-a luat bilet spre Zidul Plângerii când era la ofertă. Acum se cam împlinește sorocul, banul dat în primăvară te face turist de toamnă, programat. Neprogramt e focarul de poliomielită din zona Zidului, pentru care trebuie să te vaccinezi, în țara te de baștină. Te costă cam 200 de euro pentru două persoane. O clinică particulară și scumpă te rezolvă imediat. Dar, ce să vezi, deși ți-au făcut programarea și ți-au enunțat costurile, când vine ziua – n-au vaccinul. Adică nu că nu-l au, îl au, în general, dar momentan lipsește din stoc.

Ce să faci?
Să te pui cu fruntea pe peretele de răsărit al sufrageriei și să te dai cu capul de el până devine Zidul Plângerii.

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în actualitate mioritică, strict autentic, Uncategorized și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

7 răspunsuri la Zidul Plângerii

 1. Cârcotaşu zice:

  Ce vremuri! Când plecai undeva, pe coclauri, unde se impuneau anumite vaccinări, această acţiune era considerată de competenţa casei de asigurări. Vaccinările se efectuau la parterul clădirii aceleia de la intersecţia str. Cobălcescu şi B-dul Schitu Măgureanu, clădire pe care am văzut-o mereu în lumina soarelui. Veneai cu recomandarea şi nu trebuia nicio planificare, erai rezolvat pe loc. Acu’ înţeleg, nu mai e de competenţa casei de asigurări, se plăteşte. Da’ tot nu pot înţelege de ce promptitudinea prestării serviciului a dispărut!

  • Fiindcă statul de drept se ocupă acum numai să stea îmbățoșat și să se lase furat cu demnitate. Oamenii nici nu există, Sunt statistici, Numere. Fantome care, la cantitativ, generează un nou post de funcționar al statului.

 2. Eu n-as da nici doi bani pe focarul de poliomielita, cu atat mai putin 200 de euro pe un vaccin.Imi povestea cineva care se duce des in India ca e cea mai mare prostie sa te vaccinezi inainte de a pleca intr-o zona cu risc infectios, iti sporesti sansele de a lua boala. Si eu cred la fel, poate doar de malarie m-as vaccina.Dar nici de aia nu sunt sigura…

  • Cred că pentru că nu te vaccinezi la timp. Există o latență a vaccinului, până devine activ sau așa ceva. Uite, și pentru polio, indicația e să faci vaccinul cu minimum 30 de zile înaintea călătoriei. Dar unii îl fac cu 3 zile înainte, fiindcă anunțul a apărut cu 5 înainte de-a călători.
   Firește, nimeni nu renunță la călătoria într-o zonă cu risc, după ce a dat o căruță de bani.

  • Cârcotaşu zice:

   Adelină, îmi pare rău pentru tine, da’ pentru malarie nu se ezixtă vaccin. „Se recomandă” consumarea preventivă de chinină, care abia aia e o prostie. Ficatu’, săracu’, că nu-i obligatoriu să faci malarie, da’ consumul preventiv de chinină nu te apără cu nimic!

 3. krantz zice:

  Păi dacă zici că merge şi în sufragerie, nu era mai ieftin să stea acasă?

 4. arakelian zice:

  ce virus? e acelasi ca cel din Ucraina, derivat din vaccin? Organizatia mondiala de sanatate zice: „vaccine-derived poliovirus” : http://www.who.int/csr/don/01-september-2015-polio/en/
  Si tot pe site la WHO/sau la altul din astea am gasit ca post vaccinare persoanele sunt purtatoare de virusi. Asa ca duceti-le la evrei, multi ii vor lichidati 🙂

  Poate e tarziu, dar persoana respectiva poate face un test de anticorpi, de sange, sa arate ca nu e purtatoare de boala si ca are anticorpi existenti de la o imunizare cu ani in urma. Din ce stiu costurile ies mai mici, doar ca rezultatul vine in 1 saptamana. Din pacate astfel au aflat niste prieteni ca vaccinarea in familia lor nu a functionat si degeaba au dat bani pe niste injectii scumpe, sunt in continuare fara anticorpi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s