N-ai ce face? Fă-ți un test!

De glicemie, dacă ai kit-ul. Dacă-l ai pe-ăla de glicemie, sigur că-l ai și pe cel de colesterol. Fă-l! Fă-l și p-ăla. Dacă se poate, după ce ți-ai dat pumni teoretici în gură cu unul care ți-a luat fața în trafic. Trage pe dreapta, pune avariile și verifică-ți colesterolul. E mare?  Așa-ți trebuie!
Du-te acasă și hăpăie statine. Statinele sunt, pentru colesterol, ca nitroglicerina pentru criza anginoasă: lucrează strict și la obiect pe moment, spectaculos, producând daune majore la distanță, pe timp îndelungat. Ia tu statine cu pumnul, până ajungi la umbre fine de colesterol în sânge (probabil că numai stârcii, flamingii și scatiii mai au așa puțin colesterol, ca tine) și simte-te bine, că ficatul nu doare decât când e prea târziu să-l bagi în seamă.
Am văzut pacienți cu picioare butuc, șchiopătând de durere, cărînd  o flebită violacee de toată frumusețea deasupra geznei.  Piciorul era hot de prăjeai o omletă pe el, dar nu-i preocupa chestia asta – scopul lor în viață era să-și scadă colesterolul, din care mai prezentau urme fine.

Las articolul ăsta neterminat, că mi-e somn.
Pe blog ai voie să zici că ți-e somn, nu?

 

p.s.: FLEBITĂ. Dacă auziți un prieten drag că zice FEBLITĂ, corectați-l, dacă țineți la el. Și spuneți-i că, deși pare imposibil, din FLEBITĂ te poți trezi cu un picior mai puțin. Ceea ce te scoate din tagma bipezilor. Cea mai inteligentă specie a planetei.

Reclame
Acest articol a fost publicat în apucături proaste la români, părerea mea, strict autentic și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

12 răspunsuri la N-ai ce face? Fă-ți un test!

 1. Wow! M-ai terminat. Jos doctorii care te trimit la analize? 🙂

  • NU. Doctorii te trimit la analize când ajungi la ei. Face parte din protocolul medical modern, să nu te mai asculte cu stetoscopul și să te pună să zici 33. Acum te trimit la investigații, Dar nu-ți spun măi. mamaie, ia-ți o sacoșă de kituri d-alea de măsurat colesterol și zahăr în sânge la domiciliu și analizează-te de patruzeci de ori pe zi,

   Trăiesc în mijlocul unei ipohondrii punctuale – cât am colesterolul și cât am glicemia? Le am bune? Restul nu contează! Geaba îi zici uneia sau altuia: Bre, vezi că ți se necrozează piciorul ăla! Dacă-ți fuge un cheag de-acolo la ceasornic, mai faci o dată hîc! – și gata. Zice, ca-ntr-un dialog al surzilor: Știi ce frumos mi-a scăzut colesterolul?
   Băi babo, vaco de babă care ești, vezi că cu vertijurile alea și cu butucii ăia de picioare e posibil să crapi având colesterolul în grafic. Când te duci data viitoare la doctor, sumete-ți pantalonii și arată-i horrorul de pe picioare. Arată-i și alunița cât o conopidă dintre țâțe. E cancer curat. Nu te mai duce să te plângi numai de ce vezi la teleshopping. Spune-i ce te supără, cu adevărat, pe matale!

   • Ți-am zis vreodată că te iubesc? E bai mare dacă zic? Ești fenomen, ori fenomenală. 🙂

   • Mmmm!… Nu-i bai. Mi-e bine când aflu că mă iubește cineva. Când ajungi la vârsta mea, ăia vechii, care te iubesc de zeci de ani, își zic: „Ce să mă repet?! Doar i-am zis-o și-acum un an, și-acum doi…” Iar prietenii noi, care abia încep să mă iubească și sunt cam leat cu mine, ori uită ce voiau să-mi zică, ori se gândesc că poate m-a lăsat auzul, și nu-i ca lumea să-i strigi unei babe, la ureche: ”Te iubesc, bre! M-auzi? Te iubesc.”
    Sunt un fenomen. Ai dreptate. Un monument de puturoșenie și nesiguranță. De orgoliu și lașitate. Brânză bună-n burduf de câine.

   • Ha, ha, ha. Rămân la ce-am spus. 😀

 2. ALM zice:

  Mi-e ruşine! Am teste pentru glicemie, colesterol total, trigliceride şi acid uric! N-am flebită şi nici statine de sinteză, ce pot să fac pentru a intra în rândul lumii?

  • ALM, dumneavoastră sunteți în rândul lumii fiindcă știți să citiți și înțelegeți ce citiți, deși mă îndoiesc că informația de pe net nu are și o bună tentă comercială.
   Aveți teste de trigliceride și aid uric?!
   Ați putea deschide un centru medical la domiciliu.
   A fost un răutăcism. Mi-l veți ierta, trag nădejde…

   • ALM zice:

    De ce să mă supăr când aveţi dreptate? Şi n-aţi pus la socoteală Bioptron-ul şi tensiometrul OMRON M10-IT …
    Internetul are partea lui bună, mai ales forumurile medicale. Acolo am aflat că nu este nevoie să te duci cu plicu’ la chirurg înainte să te convingi că Mama Natură nu te poate ajuta cu bunătăţile ei …

 3. Q_sound zice:

  n-am inteles in cine ‘ dai’ : in personalul medical care nu pune toate intrebarile cand vine omul la consult, si se axeaxa pe ce-i spune ca-l doare atunci sau in pacientul obisnuit, indopat de mass- medie cu tot felul de informatii medicale, unele incomplete si deci, gresite.

  picioarele mele nu-s fierbinti, insa am aceeasi pofta, tanjesc, de fapt, dupa dulciuri. e posibil sa fiu in hipo, mai ales ca-mi plac … caii mult.:)
  confuzia flebita/feblita imi aduce aminte de o alta- cre’ ca mai des intalnita- feblete/ flebete. o data, am raspuns (malitios- mi-am permis pt, ca era un amic): ‘ tu ai o slabiciune la bețe in rochii scurte’, ca-i plac tipele slabe, gen manechin, aproape scheletice.

  • Ai cam înțeles, Q.!
   Încălzirea globală, freonul din deodorante, conservanții din picăturile de ochi, colesterolul și glicemia – asta ne sperie. Grație mass-media. Știi că știu că nu e grație și e din cauza.
   Doctorii se pliază și ei pe fobiile astea. După ce s-au pliat pe recomandrea amicală a fabricanților de medicamente că statinele sunt viitorul omenirii, Cel puțin pentru două categorii: producătorul și prescriptorul.
   Poate că nu pot sau nu vreau să fiu foarte explicită în text.

   Ăștia cu FEBLITA sunt cei care suferă de flebită și când erau sănătoși aveau FLEBEȚI. Veri cu ăia mai culți care admiră SCLUPTURI.
   p.s.-ul a fost gratuit. Dar nici nu-l șterg, că poate învață careva ceva util din el.
   Poate chiar se schimbă plăcuțe indicatoare prin spitale, acolo unde scrie „Spre clinica de OBSTRETICĂ și ginecologie” și e subliniat cu o săgeată verde care-ți indică încotro s-o apuci.

 4. Cârcotaşu zice:

  Acuma, glicemia nu mi se pare a fi o sperietoare ci mai degrabă un indicator ce e musai să şi-l verifice diabeticii, funcţie de valoarea ei stabilindu-se doza de insulină. Sigur, testele pentru colesterol şi altele sunt mofturi şi costăăăă, ăhăăă! Eu mă mulţumesc cu analizele de laborator odată la 6 luni.
  La statine am renunţat de 4 ani şi am trecut pe Omega 3. După numai 1 an de administrare, cu efecte benefice în toate sensurile, am ajuns la valori ale colesterolului ca de „stârc, flamingo sau scatiu”. Acu’, „feblita” aduce cu „infractul”.
  Atenţie, Livia Stanciu a decretat că cei ce oferă plicu’ doctorului sunt pasibili de închisoare! Asta aşa, ca să se ştie!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s