Scotociri

Urările Luminiței m-au trimis înapoi în timp, la Academia Tăcută. Un site construit special pentru noi, câțiva inși care ne iubeam/înjuram unii cu alții, dar scriam corect în limba română și, uneori, cochetam cu scrisul literar.
Am dat o căutare pe net după tăcuta academie și n-am găsit nimic. Doar blogul roz al Lolitei traseista, care era bărbat și venea seară de seară în Academie…

Desenul ăsta îmi aparține. La momentul producerii lui am primit critici și laude în egală măsură.
lolitaUnii m-au certat că e vulgar. Alții au apreciat cum se metamorfozează pletele Lolitei în pagini de ziar.

Mie îmi place. Încă îmi place. Îmi place că pe vremea aia aveam curaj să desenez.

Voi ce ziceți?

 

N.A. și răspuns la comentariile de până acum: firește că traseista mea e vulgară și kicioasă. Firește că i-am scos vreo două perechi de coaste din gumă,  fără anestezie, ca s-o fac să arate atât de nenorocit de periculoasă. Firește că lumina bate în ea alandala, ca să fie prezentă pe retină doar cu zonele păcătoase. Firește că m-am stăduit să nu arate ca o curvă reală, ci ca o curvă-concept. De ce i se metamorfozează pletele în foi de ziar? Fiindcă e genul de curvă informată,  care citește presa și are păreri politice. Așa se și voia, pe vremea aia, tipul care-și alesese acest nick, Lolita Traseista, și care avea drept motto – ”Merg pe traseu   în locul vostru…”

 

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în amintiri și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

51 de răspunsuri la Scotociri

 1. psi zice:

  că ai putea să mai desenezi. frumuseţea nu poate fi vulgară.

  • Sigur că aș putea să mai desenez. Numai că m-am împrietenit între timp cu Andreotti, care desenează direct din cârja aortei și din vena safenă. Andreotti desenează, punct. Noi, ăștilalți, ne muncim. 🙂

   • psi zice:

    o, da. bine zis: andreotti desenează! și o iubesc pentru intensitatea ei, pentru ardere… pentru că e ea.

    totuși, dacă te-ai uita la cum desenez eu cu lăbonțul meu stâng de mâț fugit de-acasă…. bine măcar că am bunul simț să stau pe coada mea. 🙂

   • Nu știu unde m-ai trimis, dar am ajuns pe o poezie aproape perfectă. Nu e poezie,e mai mult, e o incantație. Mi-a plăcut enorm!
    Și m-aș fi ținut de norma fixă, ritm și rimă, fiindcă ideea curge fără probleme:
    cerul mâinii mele,
    doruri/domuri de cerneală,
    peste nopți cu stele
    astăzi se răscoală
    cerul mâinii mele
    peste ochi ridică
    vorbe de nuiele,
    gard pentru pisică

    Și tot așa… găsește o rimă pentru ”lumina” care să nu fie ”nebuna”
    Și Arghezi s-ar simți destul de confortabil.

    Sau nu mă lua în serios, că nu mă pricep la versuri nici cât negru sub unghie, sunt demodată și rea, până imaginea nu bate canoanele, să face cuvintele să sune frumos din coadă.
    Sper că nu te-am perdut de mușteriu al gării din atâta propunere!

   • psi zice:

    mulţam de trecere prin casa mea. 🙂 şi… pfuaiii, sună perfect „domuri” ! purrrfect! cum vezi iau în serios şi chiar mulţumesc. prefer trasul de mânecă şi palma după ceafă întotdeauna!!! pun botul pe labe şi caut rima luminii acuşi-acuşi-arcuş!
    ps. deci: nu scapi de mine! îmi place în gară. 😀

   • Andreotti zice:

    Greșești, Renata mea! Cine desenează așa, nu are voie să se plângă, ar trebui să deseneze pur și simplu, cu curaj… Ți-aș putea da exemple de desene sau schițe ale unor oameni cu studii în sensul ăsta dar știi și tu, nu e nevoie să exemplific.
    Bașca, dacă nu ți-aș fi văzut și o fooarte mică parte din tablourile pictate de tine, aș fi zis că poate ai dreptate să nu vrei să te înhami la mai mult, dar te alinți 😛
    Ți-e linia la fel de fermă, de tăioasă și fără nicio ezitare, precum ți-e scrisul. Ți-e linia la fel de corectă precum ți-e și gramatica. Ți-ai așezat lumina și umbra exact pe zonele de interes… că așa știi tu să subliniezi succint și să înghesui o mie de detalii și perspective într-un singur punct. N-am văzut atâta capacitate de sintetizare și condensare în ceva ( fie text, fie desen) în atât de simplu și curat, cum văd mereu la tine. Lolita-ți desenată e metamorfozată cu umor, ironie și cu inteligență.

    Nici nu-mi mai doresc să te aud cântând la pian, că mă enervezi cât ești de frumoasă, femeie!!

   • Doamne, Andreotti, nici dacă mă auto-plăteam, ca să-mi fac singură o cronică elogioasă, nu-mi ieșea atât de frumos! Citesc și plutesc, zău!
    Și nenorocirea e că te cred, nu mi se pare că ai vrut să fii ”drăguță”. Mai cocolește-mă, că poate îmi revin cu scrisul.

   • Andreotti zice:

    Doamne, Renato, n-ai fi putut să-ți faci vreo cronică elogioasă, nici plătită, pentru că tu ai cam chiorât în ultima vreme și nu prea te mai vezi 😉
    Noh, acum, dacă tu crezi că nu aș fi putut să-ți zic vreo douăj de chestii mai nasoale dar la fel, adică tot din suflet, te-nșeli. Eu nu pot fi „drăguță”. Nu am cum. Pentru că te admir, te respect și te iubesc (ordinea nu are importanță) prea mult ca să te mint sau ca să-mi fie teamă sau jenă să-ți spun cum văd lucrurile. Ești prea deșteaptă ca să te păcălesc eu!
    Femeie, ai multe puterințe dar nu mai ai putere să ți le duci. Nu știu cum vine asta dar parcă așa vine… Rogu-te, dă-ți restart, dă-ți scânteie la bujiile alea, bea cherosen, dă foc la bucătărie și la televizor, fă vreo cinci mătănii și șapte incantații, implorându-ți zeii ăia afurisiți și, eventual, dă-ți și vreo doo smetii peste ceafă, fă ce știi, numai ia-ți cerculețul înapoi, deasupra capului și plutește așa cum știi tu s-o faci mai bine: scriind, femeie, că te-a înzestrat natura, ăl cu barbă sau oricine-o fi fost, cu un car plin de talent! Tu ce faci acum? Ți-ai răsturnat caru’-n mijlocul sufrageriei și te uiți la el cu ură?? Pune-i caii, femeie, și alearg-o! Hai, du-te și înalță niște zmeie, ai prea multe de spus…

   • Zmeie, da. Zmeie de hârtie. Ca baloanele lui Nono.
    M-am apucat de câteva săptămâni de înălțat zmeie. Iar. Deocamdată nu trec de firele de telegraf, dar, pe bune, așa frumos zbârnâie din coadă!
    Încă un mulțumesc!

   • Andreotti zice:

    Mi-ești dragă de mor!

   • Va trebui să mă gândesc mult la asta. Poate, pe bază de imitație, încep să mă simpatizez umpic și eu. 🙂

   • Andreotti zice:

    Am vrut să zic să-ți pui ochelarii mai bine, să te vezi și a fugit comentariul nu știu unde… Nu mă imita, simpatizează-te mai mult, eu te iubesc deja, de multă vreme…

   • Andreotti zice:

    Renato, dacă mi s-a frânt logica pe-alocuri, tu mă iartă, am scris dintr-o suflare și nu am recitit ce-am scris.
    Și-am scris cu obidă 🙂

   • Andreotti zice:

    Ochelarii, da… fără ei nu mă (mai) vezi! 😛

  • Andreotti zice:

   Mulțumesc, mâț, pentru că mă iubești! Stai să torc și eu un pic pe pervazul Renatei 🙂

 2. mcooper801 zice:

  frumos desenul tau….barbatii își mai slala ochii….este frumos prin gara ta….spor si inspiratie inclusiv la desenat

 3. D. Vader zice:

  „Academia tacuta” nu mai e de gasit,
  Dar daca vrei sa mai aerisesti nostalgia, exista o metoda. Pornesti de la linkul asta;
  http://web.archive.org/web/*/http://www.lolita-traseista.ro/
  Si poti sa vezi diverse ipostaze ale … nici eu nu stiu sa zic ale cui. Cauti in fiecare an, acolo sus, imortalizari ale perisabilului.

 4. krantzro zice:

  Oare contează ce zic alţii sau ce simţi tu?

  • Mă aflu în faza aia ticăloasă în care stau cu nesiguranța la masă. Și nu mă refer la desen, ci la scris. Așa că mai contează și ce zic alții. Cu condiția să nu fie roboți.

   • krantzro zice:

    Citeam că autoarea lui Harry Potter s-a cam lovit la început de „alţii” care o sfătuiau s-o lase moale cu vrăjeala. Dar ea nu şi nu, tare pe mătura ei. Aşa că nu te lăsa prea mult influenţată. Dacă vrei să scrii, scrie, dacă nu, nu. Că nu costă nimic. Şi, din fericire, nici nu trebuie să trăieşti din asta. 🙂

   • krantzro zice:

    Cât despre nesiguranţă: ia dă-i tu un şut în cur pe scări! 🙂
    Auzi la ea, s-o mai ţină şi la masă…

   • Păi, nu e NESIGURANȚA mama înțelepciunii?!

   • krantzro zice:

    La mine nu e. Nu vreau să fiu un înţelept rămas singur într-o casă în flăcări, doar fiindcă n-am fost prea sigur dacă ţine salteaua întinsă de pompieri.

 5. Îmi place desenul. Ai respectat proporțiile, iar metafora din pletele fetei e interesantă. 🙂

 6. sorin zice:

  desenul e un omagiu pentru ginecofili, d’aia ofenseaza ginecofobii. sexul in-dispus reactioneaza dupa maiestria dirijorului…:)

 7. luminita zice:

  Eu astept „decat” sa vina zazania si sa isi spuna parerea despre Lolita si desen 😀 Ca sa traiasca si cei ce nu au apucat academia „iubirea” zilelor acelea pe viu :)))))

 8. zazania zice:

  Nu ma provoca. Uite ce zic eu : lolita nu e barbat ci femeie si inca una din aia, ma intelegi? Posibil sa dea tarcoale pe aici sub pseudonimul D. Vader. Apoi schita nu se armonizeaza : pletele simuland jurnale nu se potrivesc cu fesele mult prea apetisante. Si una peste alta , nimic nu mi-a placut la lolita , nici blogul, nici postarile, nici obedienta. Punct.

  • Zuzu, există o etică a virtualului pe care n-o s-o încalc eu, să-ți furnizez dovezi. Că tu asta vrei, nume, prenume, cnp…
   Vader e Vader. Lolita e Lolita. Amândoi sunt bărbați. Întâmplător, îi cunosc. Da tu vezi peste tot numai femei. Mă pui pe gânduri! 🙂

   • luminita zice:

    Nu am stiut ca Loita este un el, dar tot timpul mi s-a parut ca cam poticneste in incercarea de a-si intra in personaj. Dadea senzatia ca ar avea un metru nouazeci, o suta zece kilograme si merge pe tocuri de 15… Acum imi explic de ce.

  • D. Vader zice:

   „fesele mult prea apetisante”… Ce cool esti, Zazanie…

 9. klaus zice:

  O fi efeminat fara lumina,
  Cu intariri … doar din creion.
  Un dos unduitor de sina
  Pentru priviri ca de molton.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s