Bozyre (șaptezeci)

Îi zicem Tânăra Stăpână când vorbim doar între noi. Îi zicem Tânăra Stăpână când vorbim despre ea cu Morcoveață.  Ar putea să înceapă să ne urască. Ba chiar  să ne concedieze pe chestia asta, într-o bună zi…
Dar cum i-am putea zice altfel?
Coboară dimineața în birou, în picioarele goale, îmbrăcată în cămașa lui Morcoveață, pe post de cămașă de noapte. Cere o cafea și se târâie înapoi, în bucătărie, unde n-ar trebui decât să încline filtrul deasupra unei căni curate, pe care ar trebui s-o ia de pe raft și s-o așeze pe masă, cu gura în sus și fundul în jos. Destul de elementar excercițiu! Să zicem c-ar pune-o invers: ar vedea ea, la un moment dat, că se prelinge cafeaua pe masă și, dacă n-ar procesa imaginea la timp, ar simți o arsură pe degetele de la picioare și-ar înțelege că fundul cănii e ăla care vine la fund. Din trei încercări ar învăța pe care extremitate devine cana funcțională și nu ne-ar mai chema pe noi să-i turnăm cafeaua. Pe mine, pe Angela ori pe Secretară nu ne deranjează să-i umplem cana cu succes. Ne deranjează că n-apucăm să facem noi treaba asta, fiindcă se repede șoferul, primul. E la mintea cocoșului de ce. Pe sub cămașa lui Morcoveață, nu poartă niciodată chiloți.
De-aia îi zicem Tânăra Stăpână, fiindcă ne tratează ca pe niște ăia care n-au drept la opinie. Toarnă cafeaua în fir subțire și nu gândesc. Sclavi, adică.
Morcoveață nu se supără și nu ne concediază, ba chiar zâmbește când o numim așa, fiindcă în capul lui înseamnă că abia așteptăm s-o ia de nevastă.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Alfa Romeo, autoturisme și alte chestii personale și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Bozyre (șaptezeci)

  1. Drugwash zice:

    O „Biancă” ce-şi trăieşte iluzia celor cincisprezece minute de glorie. Oare n-avem, fiecare dintre noi, dreptul la iluzie măcar o dată-n viaţă…?

  2. sorin zice:

    naratoarea e agent nedeconspirabil. stapana – din surse nesigure- via turcescu- n-ar fi chiar tanara. vctudor spune ca morcoveata e numele de cod al lui tariceanu si viitoarea lui nevasta e santajata. dd are probe ca textul provine dintr-o nota informativa care o viza pe gaby firea dinainte de a deveni pandele. gadea e sigur ca actiunea se desfasoara langa o piscina 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s