Muntele Ucigaș

Pe muntele ucigaș, vizavi de Suhardul Mic, se urcă fără probleme. Preț de un ceas, dacă vrei să te cruți, fizic, să nu gâfâi, să nu te dai în stambă,  te faci că mergi. Te faci că uiți câte țigări fumezi pe zi, o iei ușor, de voie…  În definitiv,  numai soarele ți-e vrășmaș, în creștetul capului, dacă n-ai șapcă sau pălărie.  Ucigașul e prietenos la urcuș și rudă de gradul unu cu tine,  când l-ai dovedit. Fiindcă are creștetul retezat, poți să alergi pe el, poți să te dezbraci în pieile goale, să-l trepăduiești cu adidașii tăi, cumpărați anul trecut.   Problema e hăul care se deschide sub el. La foarte multe sute de metri în jos, e o șosea. Mașinuțe de trei lei cinzeci, preț de hipermarcket,  umblă pe asfaltul îndepărtat.
Mă pun pe burtă, cu capul în afară, și încerc, pentru a doua oară în viața mea, să nu mă las furată de peisaj.
Să nu cred că aș fi o frunză, că aș putea pluti până jos, fâl-fâl…

Pe Muntele Ucigaș e simplu să urci. Mai greu e să cobori. De-acolo vin…

Acest articol a fost publicat în experimente, gară nouă, strict autentic, Uncategorized și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

15 răspunsuri la Muntele Ucigaș

 1. Renato, nu-mi place postarea ta! Fiindca, citind, am impresia ca vorbesti mai mult cu tine decit cu mine… Fiindca din text rezulta ca e chiar usor sa cobori: fil, fil, fil, fil, ceea ce nu mai apare si in concluzie, fiindca e mai mult decit dubios cum poti (!) tu (!) sa te dezbraci in pieile (!) goale, fiindca si fiindca …
  Dar poate nu vorbeai cu mine …

 2. Drugwash zice:

  Bine (că) ai revenit! 😉

 3. jon zice:

  foto :))))?

 4. DoarF zice:

  Si totusi, cumsevede de acolo?

  • Se vede ca și cum… lumea ar fi de jucărie. Viața o glumă. și moartea la fel.

   • ALM zice:

    Am impresia că nu aveţi o stare psihică prea bună, cu toate că primăvara a trecut. Cel mai bine, această stare trece ajutându-i pe alţii. Atunci vă daţi seama cât de norocoasă sunteţi …

   • 🙂
    Mda, domnule ALM. Așa e. Nici nu încerc să ascund…

   • ALM zice:

    Dacă vreţi, vă povestesc ce fac eu, cum am ajuns să reduc doza de insulină, cum mi-am îmbunătăţit circulaţia şi sunt pe cale să scap de claudicaţia intermitentă (ameninţat cu „cuţitul”), cum slăbesc (cam 1.5kg pe lună), cum am scăpat de dermatita diabetică, cum folosesc ochelarii numai dacă literele sunt mai mici de 0.5mm şi cum am devenit vesel ca un piţigoi.

    Poate aşa o să vedeţi că se poate trece peste momente care au darul să „tuflească” indivizi destul de „tari” şi să-i scoată din „melancolia blegoasă” (no offence) …

   • Povestiți-mi, domnule ALM! Dar mă tem că tot ce faceți, faceți undeva în lăuntrul dumneavoastră, cu puterea minții, nu cred că ați descoperit panaceul care, luat 3 pe zi, te face ca nou.

   • ALM zice:

    Evident că n-am descoperit panaceul şi nici măcar „piatra filozofală”. Dar nici placebo nu folosesc! Sigur că psihicul este un factor favorizant, poate chiar determinant, dar am fost nevoit (după ce am „beneficiat” de analize haotice) şă citesc cât mai multe despre fiziologia umană. Fiindcă, am „beneficiat” de reţete alopate cu medicamente cu atenţionări severe faţă de complicaţiile diabetului. Eram sub dilema Meşterului Manole. Şi am hotărât să o zidesc pe Ana (medicina alopată) în zidul medicinei naturiste şi asiatice tradiţionale. De ce zid? Fiindcă în faţa lui se opresc medicii alopaţi şi chirurgii!
    Singurele medicamente pe care le folosesc (deocamdată, că sper să mai tai din ele) sunt Eutirox, Aspenter, Exforge, Siofor şi ceva insulină retard. Restul, naturiste! Suc de goji, apă alcalină (minimum 1L), Moringa, ceai verde (1L), bicarbonat de sodiu cu lithothame (plus alte alea, alea), Diabestop din State, Formula FLOW şi bicicletă fitness.
    N-am trecut afecţiunile care trebuiau şi trebuie rezolvate că deveneam plictisitor. Am aflat că organismul, chiar la vârsta a treia, are capacităţi reparatorii. Totul este să-l scuteşti de lupte cu factorii externi (inclusiv stresul) şi să-l ajuţi să-şi canalizeze forţele către organele bolnave, inclusiv psihicul.

    Astfel, cred sunt îndreptăţit să vă rog să încetaţi luptele cu factorii externi …

   • Delicios comentariu! N-aș renunța niciodată la aspirina cardio și la bicicletă. Suc de Goji am băut și eu. Nu știu ce face, dar te face să te simți ma bine. Ulterior l-am înlocuit cu Coenzima Q10 30 mg/zi, care te face să te simți și mai bine. Eu n-aș bea niciodată apă alcalină, fiindcă crește pH-ul stomacal, dar dacă nu vă face rău, cu siguranță vă face mai puternic. 🙂
    Vă supărați, domnule ALM, dacă vă rog respectuos, să nu mai folosiți cuvântul „naturiste”? Produsele sunt NATURALE sau FITOTERAPICE. Asta fiindcă sunteți un tip riguros, altfel n-aș fi îndrăznit.
    Am sunat-o pe Theo, i-am expus doleanța noastră. Așteptăm rezultate.

   • ALM zice:

    Stimată Renata, am învăţat multe în ultimul an şi ştiu la ce e bun sucul de goji, două linguri dimineaţa pe stomacul gol. E o expresie, corect ar fi ÎN stomacul gol. În legătură cu apa alcalină, când suntem cca. 70% apă, trebuie să ne aşteptăm la surprize plăcute. Stomacul devine acid atunci când trebuie, respectiv când are ceva de digerat. Doar nu vă închipuiţi că, atunci când beţi un pahar cu apă „chioară”, aceasta este acidifiată cu acid clorhidric? De asemenea, apa alcalină (pH 9-10) ia prin „surprindere” stomacul şi, la cantităţi mari, tampoanele cu acid sunt insuficiente. Organismul trebuie să se mobilizeze şi să „aducă” acid din alte zone, mai precis de pe unde n-ar trebui să existe acid. Apoi, mai este „o chestie”. Structura apei alcaline „păcăleşte” sfincterul piloric, acesta lăsând apa să treacă în intestinul subţire şi, mai departe, parţial în sânge. Acolo are loc altă „revoluţie”: ciorchinii de hematii se desfac, crescând suprafeţele oxigenate, iar componentele acide din sânge (inclusiv bacteriile) sunt „oferite” pentru neutralizarea alcalinităţii, sângele omului sănătos având obligatoriu pH-ul 7.35-7.45!

    Nu numai că nu-mi face rău, dar au început să se adune semnele bune. De la 42 de unităţi de insulină am ajuns la 30 şi, ca să nu am episoade de hipoglicemie, diseară voi scădea doza la 28 de unităţi! Fără schimbarea regimului alimentar, fără alte substanţe de sinteză suplimentare! Numai NATURAL! Şi n-am pomenit despre colesterol, trigliceride şi alte „chestii” care ar trebui supravegheate de cei care doresc să ocolească bolile. Bune-bune cu excepţia hemoglobinei glicate (HbA1c), care încă mă ţine în categoria diabeticilor.

    Mi-aş dori foarte mult ca să aruncaţi o privire pe câteva materiale disponibile pe Internet. Nu vreau să fiu singurul care se simte extrem de bine …

 5. Dacă apa alcalină curăță excesul de acid celular, de ce nu se recomandă, în masă? De ce nu se vinde pe piață, la supermarket, așa cum se vinde sarea iodată pe care nu știu cum s-o ocolesc și făina cu adaos de fier, de care chiar n-avem nevoie?
  Nu mi-o luați în nume de rău, dar de ce nu zic nutriționiștii, când îți recomandă o găleată de apă pe zi, să fie nițel alcalină?
  Mărturisesc, nu sunt foarte preocupată de hidratarea și nutriția sănătoasă. Ar fi culmea ipocriziei, în ceea ce mă privește, la cât fumez pe zi.
  Dar, dacă toate măsurile astea vă normalizează parametrii sanguini, sunteți un norocos.

  • ALM zice:

   Se vinde pe piaţă! 4 lei 2 litri. Se vând şi aparate koreene pentru apă alcalină non-stop: http://www.kangenapa.ro/?utm_source=adwords&utm_medium=cpa&utm_content=kangen&utm_campaign=001-search-kangen-cpa&gclid=COjS07vtq8ACFbPJtAodLFsAIQ
   Am un aparat Hunza cu care „fabric” câte 1L per şarjă. Mă mir că dvs, care cunoaşteţi ofensiva concernelor producătoare de medicamente şi alea, alea, împotriva remediilor naturale, constataţi că această apă lipseşte pe piaţă. Păi gura lor ce să mai „mănâncă”? Dar medicii de familie, specialişti în copiat reţetele vechi şi recamandat supozitoare? Ei nu trebuie să „mănâncă”? Amicul meu, care îngurgitează B17 şi ceva cu cesiu, aveţi idee ce gaură dă în profitul fabricanţilor şi „aplicanţilor” de produse pentru chimioterapie? Analizele lui se apropie zilnic de perfecţiune, fără să-i cadă părul şi pelea de pe el. De ce nu se găseşte B17 şi în România? Numai americanii, britanicii şi japonezii au dreptul la viaţă lungă?

   Nu vreau să vă conving de nimic! Fiecare cu drumul lui. Eu am renunţat la fumat, după zeci de ani de „supt” pipa şi, pe ultima sută de metri, am hotărât că viaţa chiar merită trăită …

   Am scris totul numai pentru conversaţie. Când aveţi rafturile pline cu „buline” nu mă aştept să „achiesaţi” la medicina asiatică tradiţională. Ar fi totuşi distractiv să citiţi despre localitatea Hunza din Himalaya: http://travel.descopera.ro/6744222-Taramul-nemuritorilor-Hunza-Valea-Vietii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s