Poli… tichie

Ați observat că ăia care vor să pară detașați de politică îi zic politichie? Ca să nu pară niște proști încrâncenați de-o chestie care nu-i privește și la care nu se pricep, dar bat câmpii despre. Să pară niște glumeți inteligenți care tratează chestia la justa ei valoare: zero barat. Dar tot îi mâncă-n cur să-și dea umpic cu presupusul…

Zilele astea am citit/ascultat toate variațiunile pe o temă dată: Voiculescu – proces – antene.
După mine, de departe, cel mai prost articol e cel al maestrului CTP. Și nu fiindcă e profund subiectiv, mimând luciditatea. Omul scrie ca și cum s-ar uita pe gaura cheii și dincolo de ușă ar fi un tip cu o aluniță cât gaura cheii pe braț. CTP-ul nu vede decât alunița și trage concluzia că dincolo de ușă e un negru.

La polul opus e articolul lui Ciutacu, ex-antenist, care putea să nu se obosească să scrie atât de mult, putea să rămână la paragraful ăsta: „A fost Voiculescu securist? Dacă mă întrebați pe mine, ca și Băsescu, da. Dar nu asta s-a judecat în instanță.”

Dacă s-ar găsi măcar un câine maidanez, să mă întrebe pe mine, ce cred despre puhoiul de lume care s-a plimbat în jurul Cotroceniului, i-aș zice că nu contează dacă au fost 100, 1000, ZECE MII de oameni, din moment ce fiecare venise pentru altceva.
A, dacă ar fi venit să protesteze că: a) Voiculescu, Băsescu și mulți alți lucrători în securitate au făcut avere la fel, fiindcă aveau niște chei franceze, nemțești sau belgiene,  cu care dădeau drumul la robinetul cu bănuți înspre ei, înainte de revoluția televizată; b) Să facem diferența între un securist cu bani, dar cu contract de muncă la M.A.I. și un civil tip Muscă Mona, care a colaborat prin turnătorie liber consimțită, fiind salariat  la o catedră de universitate; c) Toate privatizările au fost făcute în detrimentul statului român, dar ăsta, securistul Voiculescu, a păstrat specificul obiectului cumpărat, adică era ICA de Stat, a rămas tot ICA privat…
Dacă boșorogii ăia între dooșcinci și șapteșcinci de ani, veniți pe labele de dinapoi sau în scăunel cu rotile, ar fi protestat împotriva conceptului de securism românesc, a dublei măsuri, a faptului că celelalte sute de privatizări i-au lăsat fără o fabrică de ciorapi strict românească, aș fi zis că pisicului Ponta i s-a arătat pisica.

Dar n-a fost așa. A fost ca o serbare câmpenească, la americani, unde ai voie să bei direct din sticlă, nu direct din pungă, conținând sticlă.
O mamă rămasă orfană de fiu, în decembrie 89, a predat tricolorul care a acoperit cadavrul copilului ei la Morga din București. L-a predat unui post de televiziune care azi e pe val, mâine nu mai e.

Nu, să nu ziceți că antena3 n-are cum să dispară, fiindcă au dispărut, ei, dinozaurii, așa mari și înspăimântători cum i-a făcut Spielberg. Să nu zicem hop, până nu sărim groapa.
Unde groapa, e groapa din buzunar. Nu când trăiești din alocația copiilor, ci din salariul tău de specialist competent.

p.s.:  Ori de câte ori am vrut să scriu politică, am scris politichie, pe blog. Așa că nu mă luați în seamă.

 

Acest articol a fost publicat în actualitate mioritică, actualitatea politică, Uncategorized și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

8 răspunsuri la Poli… tichie

 1. Bre Renato,
  Io am fost la acest „meeting” (unde, zic eu, au fost macar 10000 de participanti – size matter!), fara sa-mi pese de ce s-au dus unii si altii.
  Motivul pentru care s-au adunat acesti oameni acolo NU CONTEAZA! Conteaza doar motivul pentru care CRED AILANTI ca s-au adunat astia! Asa cum ziceam in http://augustinradescu.blogspot.ro/2014/08/basescu-pregateste-un-test-national.html,” ….daca in urma pronuntarii (verdictului din proces) nu se va intimpla nimic, va fi limpede ca poate urma orice. Orice in sensul de ABSOLUT ORICE!” (Ma scuzi ca umblu cu citate din oameni celebri)
  Adevarul e ca si astia au facut un proces varza, parca special pentru a nu fi luat in serios de nimeni. Daca au macelarit ei pina si limba romana (poti sa traduci in romana „acestia au actionat astfel din considerente telepatice”?”, ce sa mai vorbim despre „maretia dreptului”?
  Oricum, constat ca basescu e putin in urma cu graficul. Caci daca se duc caldurile astea, „plimbari” ca asta vor deveni un adevarat sport national. Parerea mea!

  • „Adevărul e că și ăștia au făcut un proces varză”
   Pe mine nu mă miră. Am fost inculpat în penal, fiindcă am AMENINȚAT-O pe președinta de bloc, că „stă pe bancă, pe banii mei.”
   Adică am ajuns pe același rând cu tâlharii de drept comun, cu smulgătorii de lănțișoare de la gâtul gospodinelor, fiindcă am întrebat-o pe președinta de bloc de ce nu avem apă caldă, și ea mi-a zis că s-o las în pace, că stă pe bancă în timpul ei liber, și io m-am rățoit la ea, fiindcă o plăteam, dimpreună cu toți locatarii…
   Și mi-a făcut plângere penală, utilizând gerunziul „amenințându-mă”.
   Tăvălugul oarbei justiții se pornește la orice formă a verbului a amenința și nu se poticnește la întrebarea, elementară „cu ce?” sau „cum?”.
   NU iau apărarea justiției, doamneferește! Mă gândesc că e, și ea. o femeie care, oarbă fiind, nici nu aude prea bine.

 2. klaus zice:

  Daca tot ai adus vorba de Mona Musca….. Faptul ca a renuntat si s-a retras atunci cand s-a stabilit ca colaborase cu nu stiu cine, nu a contat atat de mult cat as fi vrut. Normalitatea parca nici n-a contat. Cu speranta ca poate gresesc, din scriiturile respectiv stirile de atunci nu remarcam decat ranjete tampe care latrau la unison: fraiera, a cedat!

  • Eu am citit pe net dosarul Monei Muscă. Băieții cu ochi albaștri care au contactat-o aveau ordin să n-o bruscheze, de nicio culoare. Voia să toarne, turna. Nu voia, ștergeau cu buretele contactul.
   Mona a vrut.

 3. crazy wolf zice:

  Pauză de… orice…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s