Maică-mea, reporter de teren

Avem, zilnic, o convorbire telefonică de control, la prânz. La paișpe treizeci, trecute fix, dar mai mult fix decât trecute, dumneaei mă sună pe fixul Prăvăliei, să-mi confirme că există.
E un ritual. E victoria telecomunicațiilor asupra ființei umane, fiindcă uneori n-avem nimic a ne spune, dar respectăm regula, marcăm banu la telefonia clasică ori la aia mobilă, după cum mama e pe hol sau în sufragerie. Unde-o apucă doo jumate, mai lângă mobil sau mai lângă ăla cu fir, acolo se pornește.

Azi a sunat la paișpe dooșopt. Mama, care a fost  profă de franceză și m-a azvârlit în afara acestei limbi străine, pentru că nu pronunțam jachhhhî destul de franțuzit, destul de gutural, destul de Jacques, a sunat azi cu doo minute înainte de ora exactă.
Inițial, am crezut că l-au vârât pe Voiculescu  la viol în formă calificată și repetată, iar pe Mencini…, ăla care făcea reclamă la o pâine de tot căcatu, la pe viață, din pricina reclamei mencinoase.
Greșit!

Ce zice mama, la paișpe dooșopt: că n-a deschis, încă, televizorul pe ziua de azi, așa că nu știe cine, cât a fost condamnat, dar ieri după-amiază, pe când se uita pe fereastră, a văzut cum se umflă asfaltul într-o parte, exact în fața bucătăriei și cum se crapă pe contrasens, și un troleibuz plin de oameni s-a oprit în dreptul faliei, și n-a căzut în groapă, cu parbrizul și șoferul în frunte, în vecii vecilor, amin.  Pe contrasens a răbufnit apa. În zece minute, intersecția dispăruse, și tot cartierul era în stradă, și-i interoga pe polițiștii abia sosiți, dacă le taie apa. Cine? Ăștia cu APA.

Ăștia cu apa au lucrat toată noaptea, maică-mea n-a putut să-i supravegheze din balcon  decât până pe la două, când au lăsat-o picioarele de-atâta uitat, dar   i-a lăsat lucrând cu maximă eficiență și, uite, azi nu mai avem parcare, dar troleibuzele trec, e totul sub control, nu s-a oprit apa doo săptămâni, APA NOVA, cu niște mașinuțe  mici și caraghioase a lucrat toată noaptea, cu toți muncitorii trimiși, și acum se toarnă asfalt…

Măi, Mamă! Cât a luat Voiculescu?

Zece ani, zice mama, dar ăștia de la APA NOVA au rezolvat problema într-o noapte, îți dai seama?!

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în actualitate mioritică, actualitatea politică, d'ale Prăvăliei și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Maică-mea, reporter de teren

 1. klaus zice:

  Foarte relevant momentul!
  Ma bate un gand de pe la doua. Fix!
  Pe Nastase si Voiculescu nu i-am digerat deloc. Punct! Puteau sa stea la racoare mult si bine daca sunt vinovati de ce ii suspectez eu si daca justitia n-ar fi bolnava psihic. Insa cele doua mascarade de procese nu-mi dau seama nici acum ce ar putea sa insemne. Sper sa nu fie prea tarziu atunci cand ne vom da seama.
  A! Sa nu uit gandul ce ma bantuie: n-as fi crezut niciodata dar imi vine sa plec dracului definitiv din tara.
  Pana ma lamuresc cant in surdina cu Sterian. Vali.

  • klaus, știu pe de rost cântecul lui Vali Sterian, și era cât pe ce să nu deschid clipul. Mare prostie! Ai ales cea mai bună variantă. Unde imaginile vorbesc pe sub textul autorului.
   Nu pleca de tot din Ro., klaus! Dacă în țara asta rămân numai invalizii de creier și invalizii de război, se alege praful.
   E o rugăminte din categoria a treia, neinvalizi,agorafobi, speriați de străinătate.

 2. clujanu zice:

  are dreptate neamtzul, si eu sunt circumspect. s-ar putea ca miza sa fie doar televiziunile lui, nimic mai mult.

 3. ricamihai13 zice:

  Mama ta gândește foarte sănătos.De ce ar fi mai important Voiculescu decât apa? Și nu mă refer la APA NOVA ci la apa ei cea de toate zilele care risca să nu fie …. bineînțeles o perioadă de timp mai lungă sau mai scurtă. Într-un cuvânt, adică trei: Să-ți trăiască mama!!!!!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s