Cum te împinge scandalul politic în bibliotecă…

Ce-mi displace!  Cu toată nebunia asta intitulată scandal politic românesc, mai tare ca Watergate-ul, toate posturile tv care dădeau filme pe seară s-au lăsat pe tânjeală: dau desene animate prost animate la ora 20, când încă mai bântuie copiii prin casă și filme cu vampiri pentru adulți (pentru adulți???), după ce se bagă ăia micii la somn.

Watergate-ul românesc tinde să se fâsâie.  Asta nu înseamnă că posturile generaliste vor catadicsi să livreze săptămâna viitoare niște filme serioase, cu morți ireversibili, obținuți prin împușcare, cărora niciun vampir nu cutează să le facă resuscitare de tip canini la carotidă.

Noi cu ce ne alegem? Cu plictiseala asta, că șefii ăi mari sunt pe felie cu interlopii, pe o felie așa de mare, că nu se mai știe care-s unii, care-s alții. Noi cam bănuiam chestia asta și ne făceam că plouă, ca să nu ne enervăm inutil. Televiziunile tocșoiste abia acum au înhățat prada și sfârtecă la ea.
Și noi ce să facem, în vremea asta?
Să citim o carte?

Păi…. da. Să citim, dară!

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în actualitate mioritică, actualitatea politică și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

21 de răspunsuri la Cum te împinge scandalul politic în bibliotecă…

 1. Drugwash zice:

  Unde eşti tu, Ţepeş Doamne… 🙄

  • Țepeș, dacă nu știi unde e, ți-l arăt io. E colea, în cartea de istorie. Cu ochii lui bulbucați de hipertiroidian, cușmă, chestii…
   Problema e că dacă ar veni printre noi, ne-ar lăsa fără păduri. Mai rău ca ungurii. Adică, bine, ne scapă de jigodiile astea, dar ne transformă într-o chelie. Te bagi? 🙂

   • Drugwash zice:

    Exoftalmia se trage de la hipertiroidism? Na c-am mai aflat o chestie! Muream prost (de parcă s-ar fi schimbat ceva!) 🙂

    Chestia e că dacă nu facem nimic, proşti rămînem în continuare. Noi şi restul planetei. Promit să implementez cu maximă urgenţă un program de reîmpădurire masivă, după Curăţenia Generală. Te bagi? 😉

   • Curățenie Generală se face cu brichetă și benzină. Te bagi?

   • Drugwash zice:

    Think big! 😎
    Prefer metode ecologice care să nu distrugă decorul şi care să ofere şi exemplu. Ţeapa, ghilotina sînt foarte bune în acest sens. 😉

 2. ALM zice:

  Asta înseamnă că nu priviţi cu detaşare politica dămboviţeană, sau nu alegeţi părţile care pot da speranţe. Mircea Băsescu este fraierul care plăteşte (dacă o plăti) oalele sparte. Nu el s-a înhăitat cu ţiganii pentru voturi, nu el l-a cunoscut primul pe Bercea, nu el s-a oferit să „creştineze” pui de ţigani. Din punctul meu de vedere, la atât se rezumă „aventura” neamului Băseştilor. Restul e chestie de moralitate (respectiv lipsă) şi obrăznicie din plin. Ne afectează? Numai dacă suntem băsişti! Altfel, ursul merge, câinii latră!
  Sunt mai atent la măsurile pozitive, cele care pot aduce creştere economică. Puţine, firave, pentru nevoile României. Dar e capitalism şi fără bani nu poţi ridica măcar o troiţă. Economia României este ca un sac uzat, aproape gol, sac pe care oricât l-ai petici tot se rupe undeva. Măcar avem ceva creştere economică …
  Cu cărţile este o altă poveste. Nu pot să adorm dacă nu citesc măcar o pagină …

  • ALM, privesc politica exact ca pe un thriller. Cu sufletul la gură.
   Nu cred că e cineva în țara asta care să nu fi înțeles că frații colaborează între ei și colaborează cu lumea interlopă, aia cu vad comercial. Adică arme, deșeuri toxice, droguri… mărfuri care produc bani grei.
   În ceea ce privește creșterea economiei, dă-mi voie să am niște rezerve. Au crescut exporturile. Pe felia mea, au crescut falsele și imoralele exporturi. Adică un importator român cumpără medicamentul A, la prețul MIC, negociat pentru România și-l exportă într-o țară UE, la prețul de achiziție al țării ăleia. Efecte: medicamentul A „plutește” pe deasupra României, dar lipsește din ea cu desăvârșire; producătorul se miră că piețele lui europene de desfacere sunt deja acoperite.
   În subsidiar, statisticile zic că românii mănâncă medicamentul A pe pâine.
   Dacă tot așa se întâmplă și în alte domenii, vorbim doar despre cifre, nu despre o realitate.
   Ați calculat, de curiozitate, cu cât a scăzut prețul pâinii după micirea TVA-ului?
   Eu nu prea mănânc pâine, dar tot am calculat, la produsul de panificație pe care/l consum, că a scăzut cu 3-4 procente.
   Mi-e teamă că oamenii care au un venit îndestulător nu se interesează de creșterea economică, dar cei care depind de fiecare bănuț din venitul lor nu reușesc că o bage de seamă.

   • ALM zice:

    La creşterea economică avem o micuţă diferenţă de opinie. Este greu să observăm creşterea economică în buzunarele noastre când sunt o grămadă de „găuri publice” de acoperit. Niciun minister nu are banii care i-ar trebui, colectarea taxelor şi impozitelor se face greoi, datoria la FMI trebuie plătită etc. Cu toate acestea, din puţinul colectat, se vor adăuga câteva procente la pensii, din toamnă se mai îndulceşte povara fiscală a firmelor private, precum şi alte cheltuieli care nu se văd dacă nu intrăm prin spitale şi şcoli proaspăt renovate.

    Cu pâinea recunosc că doar m-am mulţumit să observ. De scăzut, a scăzut preţul. A crescut în schimb acciza la carburanţi şi preţul la combustibili (acolo TVA-ul a rămas de 24%). Veniturile populaţiei nu vor creşte substanţial prea curând. Chiar după ce se achită datoriile, sunt cheltuieli care aşteaptă la rând (ex. modernizarea Armatei, salarii decente pentru unele categori de bugetari).

    Treaba cu medicamentele care „plutesc”, este o problemă specifică economiei de piaţă. Dacă nu există infracţiuni financiare, atunci totul este un „business” cinstit …

   • ALM, teoretic, cu medicamentele aveți dreptate. Dacă legea nu interzice explicit un tip de activitate, se cheamă că e permis.
    S-o luăm cu binișorul… cu un exemplu. Cumpăr de la Bayer, pentru Ro., 200 000 de cutii de Aspirină cardio. Bayer mi-o vinde PENTRU ROMÂNIA, cu 1E cutia, că așa e contractul. Eu nu las nicio cutie în piața românească și export cele 200 000 de cutii în Anglia cu 2,5E, în condițiile în care Anglia ar fi cumpărat-o cu 3E de la Bayer. Repet, cu riscul de-a deveni plicticoasă. Bayer nu ș-ar fi vândut niciodată marfa cu prețul ăla, dacă ar fi știut că destinatarul final nu e România.Ce se întâmplă în piață: Bayer a vândut în pagubă, produsul are stoc ZERO în România, în Anglia piața e suprasaturată și mai scade prețul, Bayer nu mai poate vinde englezilor, i-a pierdut de clienți. Înmulțiți situația cu câteva sute de nume de medicamente.
    Totul e perfect legal. Vi se pare normal? Etic?
    Au de câțtigat doar câțiva concetățeni care s-au gândit la ingineria asta. Ministerul sănătății se pare că nici nu observă, nici nu e deranjat. Dar, când face statistica pe consumul de medicamente în Ro. zice că românii abuzează de medicamente, de automedicație etc… Fiindcă, desigur, există câți importatori din România care cumpără și vând nițică aspirină Bayer în România.
    Exemplul cu aspirina și cu Bayer e teoretic.

   • Drugwash zice:

    Iertaţi-mă că mă introbag în discuţia adulţilor, dar am sesizat din oficiu o problemă:
    a) Dacă Ministerul Sănătăţii nu (se) sesizează de mînăriile exemplificate în comentariul de mai sus, înseamnă că acolo se află numai incompetenţi, în care caz trebuie făcuţi de rahat în public, demişi în regim de urgenţă şi avut grijă ca pe viitor să nu mai poateă activa decît cel mult în domeniul cultivării legumelor.
    b) Dacă Ministerul Sănătăţii are cunoştinţă de neregulile expuse şi continuă să se prefacă a nu le „vedea”, atunci fie a fost plătit pentru tăcere, fie e direct implicat în afacere. În ambele cazuri, membrii ministerului merită împuşcaţi în cap, fără proces, la fel cum l-au ucis pe Ceauşescu.

    Problema reală rămîne, indiferent care dintre situaţii corespunde realităţii: medicamentele „comune” sînt în mare parte făcături al căror unic efect (în afară de cele secundare, de multe ori dorite) este… Placebo. Şi spun asta fiindcă pe vremea „aceea” dinainte de vînzarea ţării, o aspirină se simţea (vorbesc de cele ordinare, nu Bayer). UNA! La cîţiva ani după, puteam înghiţi simultan şase aspirine (ceea ce am şi făcut, nu o dată!) fără a simţi cel mai mic efect. În condiţiile în care eram răcit, cu febră, viroză/pneumonie.

    „Normal”, în ţara asta, nu a mai rămas aproape nimic. Nici măcar oamenii – au trebuit să se adapteze rapid, pentru a supravieţui. Care după cum l-a lăsat conştiinţa (ce dracu-i aia?!). „Etic”? Prevăd că în cîţiva ani va dispărea pînă şi cuvîntul din dicţionar. Dacă nu dispar mai înainte criminalii şi vînzătorii de ţară. Iar asta nu se va rezolva niciodată prin „lege”, că doar în mîna lor e. Asta se rezolvă cu furci şi topoare. Dar întreb, că tot s-a aruncat vorba mai jos: despre A CUI apărare e vorba, dacă tot vorbim despre apărare? Nu cumva a boierilor împotriva săracilor răsculaţi…? Pentru asta are nevoie de „upgrade” de la buget ministerul apărării…?

   • Ministeru nu se sesizează! M-aș risca să zic că-i place. Știi cum e cu UE asta? E dă bine! Când ne/le convine, nu mai există granițe. Nu e granițe, care va să zică că nu e import sau export. E… o cumpărătură și-o vânzare mai departe.

    Acu să revenim la aspirina cu pricina. Pe vremea ailaltă, a ceaușismului, Bayerul cumpăra aspirina noastră produs finit și o folosea ca materie primă pentru aspirina lor. Adică economiseau timp și bani, săreau niște etape de purificare și scoteau faimoasa aspirină bayer, despre care se zice că e cea mai bună din lume, fiindcă în ultima etapă de cristalizare folosesc ei nuș ce solvent, strict secret, care schimbă forma cristalelor – nu mai sunt aciculare, scade agresiunea fizică asupra mucoasei gastrice. Din povestea asta noi deducem că pe vremuri, aspirina românească era destul de pură. Asta înseamnă că scria pe cutie acid acetilsalicilic 500 mg/comprimat, avea musai 498 substanță activă.
    Parcă am mai zis asta pe undeva, substanța activă dintr-un medicament, aia care dă efectul terapeutic,înglobată în excipienții inerți, care se adaugă nu doar ca să poți vedea pastila cu ochiul liber, ci și pentru alte multe motive legate de viteza de cedare a ingredientului activ, de duritatea comprimatul (aici intrăm într-o poveste mai lungă decât 1001 de nopți), substanța activă, ziceam, are un anume grad de puritate. 99%, 95%, uneori 60%, dacă o cumperi ieftin de la chinezi. Un mare fabricant de medicamente, dacă nu produce chiar el molecula activă, o cumpără de la unul ca el, mai cu ștaif, pe vremea mea îi zicea „de puritate Merck”. Dacă e un mațe-fripte, coate-goale, care vrea să spargă piața cu un preț mic pe produsul finit, o mai achiziționează și din țări mai de mâna a treia. Cu regula de trei simplă, înțelegem că, dacă 1g de substanță activă conține 50% impurități, atunci comprimatul declarat că deține 500mg din aceasta, se laudă numai cu 250mg.
    Cu asta am lămurit de ce în vremurile moderne nu mai e aspirina ce-a fost. Economie. Profit.
    Pe de altă parte, și fără nicio legătură cu regula de 3 simplă, pe vremea noastră, sistemul imunitar al omului era mai puțin bombardat de agenți străini, lucra mai liniștit în favoarea corpului nostru; dacă aspirina lucra la scăderea temperaturii 40%, lucra și el, nemernicul, cu santinelele lui naturale, restul de 60%. Să ne amintim că pe vremuri febra scădea cu o baie fierbinte la picioare, cu țuică fiartă, cu ventuze. Azi nu mai scade nici cu augmentin. Scade cu cefalosporine. Fiindcă, unu – bacteriile au devenit mai rezistente de-a lungul generațiilor lor, tot intersectându-se cu antibiotice serioase de mare acoperire și doi – sistemul nostru imunitar e dus cu capul de atâtea deconspirări zilnice de spioni, de la noxele banale, fum de țigară, fum de oraș, până la moleculele aditivilor alimentari, cosmetici etc. Nu ne mai apără pe noi, se apără pe sine – dacă permiți o asemenea exagerare.
    Efectul Placebo. Da. Ăsta e tăticul reușitei în eficacitatea unui medicament. Ce nu face fabricantul, doctorul și Bunul Dumnezeu, face micuțul drăcușor al subconștientului nostru: dacă ți-a zis ție cineva, în care ai mare încredere, că hapul „ăsta” te face ca nou, te face. Dacă ai văzut la tv că asociația reumatologilor specializați în dureri de cot stâng recomandă COTOLEX, apăi niciun antiinflamator de ultimă generație sau bătrân ca mamaie nu mai are efect, o să-ți priască exclusiv COTOLEX-ul, care e făcut din genunchi de șarpe, unghie de melc și păr de broască țestoasă.
    Dar te lasă durerea? Te lasă!
    🙂
    Mai clară, mai exhaustivă și mai furioasă de-atât, nu pot fi!
    Spune-mi că n-am țăcănit tastatura zadarnic…

   • ALM zice:

    Stimată Renata, nu este etic, nu este moral dar, după părerea mea, însuşi capitalismul nu este etic şi moral. Pot argumenta dar sunt sigur că nu aveţi nevoie.
    În cazul generic semnalat de dvs, o astfel de „suveică” ar trebui să meargă doar o dată. Dacă fabricantul repetă exportul la preţuri preferenţiale înseamnă că şi preţul scăzut asigură profit. Să nu ne închipuim că marile concerne n-au propriile servicii de informaţii şi că-i chinuie „filotimia”.
    Teoretic, există o soluţie: eliminarea intermediarilor şi achiziţionarea medicamentelor de către un departament al Ministerului Sănătăţii. Practic, nimeni nu are curajul să omoare găina cu ouă de aur …

    Se discută despre rapacitatea politicienilor. Sunt cumva marţieni, sau sunt românaşi de-ai noştri? Banul şi puterea corupe şi un sfânt! Dacă nu-l corupe, atunci este eliminat!

   • Stimate ALM, orice producător care se respectă are 300%profit șa prețul franco-fabrica.

 3. zazania zice:

  Da, domnule ALM, avem nevoie urgent de modernizarea armatei:)) Chiar ca nu avusei pana acum ,pe ziua asta, nici un motiv de amuzament…

 4. zazania zice:

  Iertati-ma , domnule , de cine ar trebui sa ne aparam? De rusi ? De unguri ? De americani?
  Domnule ALM, nu ma faceti sa va cred un naiv, astia care ne guverneaza au dat tara pe daiboj, cine s-ar osteni sa strice o bomba pe tara asta jefuita ?

  • ALM zice:

   Nu vă faceţi probleme, sunt un naiv care a depus Jurământul Militar. Militarii nu fac politică dar pot da lecţii de politică civililor …

 5. ALM zice:

  O treabă banală, azi este ziua drapelului naţional. Mai precis, 166 de ani de când a fost dat primul decret de către guvernul provizoriu al Ţării Româneşti.

 6. Drugwash zice:

  Mă iartă, numa’ să te nărăvez nu mi-am pus în neuron! 😳 Dară mă „oftică” pînă peste poate că în toată ecuaţia asta complicată numită „viaţă”, omul ca entitate şi mai ales ca suflet, e mai puţin valoros decît un Kleenex în care-ţi sufli mucii şi-l azvîrli la gunoi. Societatea e în moarte clinică. Nici nu ştiu de ce dracu’ îmi mai pasă! Mamă, fir-ai a dracu’ să fii, de ce nu m-ai făcut egoist, să intru şi io „în rîndu’ lumii”?!

  • Drăcuiește-o și pe mama mea! Că nici ea n-a performat la capitolul ăsta!
   Caravana trece, câinii latră. Mie îmi plac câinii. Am avut un câine pe care l-am iubit, respectat, luat în considerare, mai mult decât pe zeci de semeni bipezi.
   De-aia cred că, atunci când latră câinii, caravana trece, dar șontîc-șontîc…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s