Întâlnire de gradu’ patru

Nu știu cum e cu întâlnirile de gradu’ zero până la doi. De gradu’ trei s-a ocupat Spielberg, într-un film unde era vorba de întâlnirea om – extraterestru.
Mai țineți minte? Re-Mi-Do-do-Soool… Asta era secvența melodică pe care s-a vibrat la unison și s-au purtat negocierile de pace și bună înțelegere între seminția pământească și aia cerească. Oamenii participanți erau mai mult de știință, care cu blugi, care cu păru-creț, care cu picioare în X,  care cu ochelari…  Ăilalți, Veniții de Sus, erau în pieile goale (da ce piei aveau!…, ca porțelanul de Alba Iulia) și aveau și ochii ăia mari, migdalați, blânzi, inteligenți și plini de empatie – „Ia uite-i, bă, și p-ăștia! Vai dă capu lor, dă bucuroși! Cum să le zicem că vrem la vulcanizare?”
În tot cazu’, filmul s-a terminat cu bine. Ne-au scuipat ăia din burta navei lor spațiale tot ce înghițise Triunghiul Bermudelor, le-au dat americanilor înapoi toți piloții americani dispăruți în al doilea război mondial, practic, le-au dat mită și, la urmă, când au văzut că tereștrii tot beleau ochii la ei cu umilă bucurie, au luat-o din loc în trei picioare de foc și s-au dus spre alte meleaguri cerești, unde nu stă nimeni degeaba, să cânte două-trei intervale perfecte. S-au orientat spre galaxiile lucrative unde, imediat ce te prinde indigenul în dificultate, pune mâna pe lasserul de paișpe, îți sudează propteaua de asolizare și-ți dă și-un fresh de celule stem, ca să-l ții minte, să recurgi la serviciile lui și data viitoare.

Acuma trăim întâlnirea de gradu’ patru: frate – frate.
Nu se cântă în intervale perfecte, se cântă din cravata țiganului care nu-și pune cravată decât la înmormântare, nuntă și botez, cu dășchidere audio-video către unu’ care-și pune cravată zilnic, ca să se învețe cu lațul.
Ăla cu cravata bogată în sisteme audio-video îi pune dungi pe cravată ăluia care doarme cu gâtlegăul de gât din obișnuință.
Poate că e un film prost, cu purici și dungi pe tot cuprinsul lui, dar fratele subiect e fratele lui Big Brother. Și Big Brother, chiar dacă nu mai e tânăr, e al dracu’ de neliniștit!

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

9 răspunsuri la Întâlnire de gradu’ patru

 1. Drugwash zice:

  Bă’, care aveţi grila de decriptare la articolu’ ăsta, să mi-o daţi şi mie cu împrumut, mînca-v-aş… depunerile la termen! Că azi sînt… blondă rău! 🙄 😆

  • Drugwash zice:

   Uitasem să precizez: ‘bă’ vine de la ‘băieţi’ (aşa cum ‘fă’ vine de la ‘făptură gingaşă’). Asta ca să nu zică cineva c-aş fi bădăran; nu că n-aş fi, da’ numa’ să nu zică! 😛 😆

 2. zazania zice:

  Povestea asta e carpocita cu ata mov , Principessa ! Se vede de la o posta ca serviciile l-au lasat din brate pe Big Brother . Acum sa ne punem la munca neuronii ca sa ghicim cine ar fi in gratiile Marelui si mai micilor Licurici ? Nu de alta , dar sa stim cum votam.

  • Io nu mai votez cu nimeni, Coană Mare! De 20 de ani tot votez, degeaba… Dar nu mă pot împiedica să observ, cu uimire, că pe Big Brother tot ce-l lovește îl face mai puternic și, mai ales, mai nesimțit.
   O duminică frumoasă în Împărăția Măriei Sale!.

 3. Uite, Dragoș, că Zâzania s-a prins despre ce e vorba. 🙂

  • Drugwash zice:

   Ete vezi, dacă nu mă uit la teveu?! Trăiesc degeaba ca blondu’ şi n-am habar ce se mai împlîntă în ţărişoara asta de mă suportă. Baszmeg! Mai e loc pe bucile noastre de alte litere înroşite-n foc? Oare ăştia or căptuşi jugul pe interior cu bumbac, nu cu şmirghel? Întrebări deşarte!

 4. klaus zice:

  Se poate sa-l fi lasat, Zazanie, nu zic nu. Cum era vorba aia? Interesu’ poarta fesu’! Habar n-am pe-al cui. Insa daca-l poarta mai ca-mi vine sa nu ma mai duc la vot, vorba renatei.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s