D’ale Prăvăliei

Băi, ce era, până mai ieri, Polisano?
O firmă tare, de la care e mai bine să nu cumperi nimic, fincă își pune 60% adaos în prețu’ de livrare și-ți dă 20% discount, să-ți scoată ochii. Una peste alta, care știi tabla adunării și-a scăderii, pricepi că ți-ai luat-o cu 40% mai scump și mai peste bot.

Deci, nu lucram cu Polisano. Polisano nu lucra cu noi. Eram chit.
Pentru noi, Polisano era o firmă de distribuție medicamente cu care nu lucram,  până a înflorit  scandalul de la tv. Până au arestat-o pe doamna administrator, era o firmă care manglea în concubinaj cu diverse instituții. Se știa.
Când s-a aruncat soțu’ de la etaj, am dedus că mangleala era mai severă decât s-a anunțat pe post.

Despre morți, numai de bine dar, ce vreau să vă zic, nevinovați călcători ai pragului unei farmacii: lumea de jos a farmaciștilor vânzători și sfătuitori, n-are nicio legătură cu săritorii de pe terasa propriei vile, destul de înaltă, cât să provoace decesul în sala de operație.

Voi, cei ce intrați aicea pentru un substitut de piramidon, fiți liniștiți! Nimeni nu vă fură, nimeni nu vă vrea răul.
Există încă imbecili urmași ai lui Galenus, care dau restul la ultimul sfanț și calculează cu creionul pe hârtie numărul de picături (guttae) pe care trebuie să-l îngurgitați, dincolo de orice pericol, dincolo de orice scenariu tv, cu sânge și  bani pe asfalt.

Reclame
Acest articol a fost publicat în d'ale Prăvăliei și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la D’ale Prăvăliei

 1. domnuio zice:

  Clar că de morți numai de bine,dar mare necaz e cu cei vii(prea mulți dintre ei 😦 ) !!!

  • Domnule IO, nu știu de ce și-a ales calea asta. Sigur nu de rușine, cum am auzit pe la televizor. Când faci afaceri de milioane de euro pe un teren minat din start, trebuie să fii tare naiv să nu-ți pui întrebarea, tot timpul, și dacă o zbârcesc? Numai Doreii zic ”las-că merge și-așa!” Afaceriștii calculează la milimetru și dau dreptul celor care le acoperă spatele la centimă. Aici, probabil, s-au neglijat niște înțelegeri.

 2. Drugwash zice:

  Mai sînt încă mulţi, foarte mulţi care ar trebui „sinucişi” fiindcă au jefuit „elegant” mulţimea. Dar mulţimea e vidă, nu ajunge să se intersecteze cu acea matrice. Ptiu, ‘tu-i matematica mîne-sa! Păcat de prea multe ori o încasează numai nevinovaţii, victime colaterale ale unui sistem putred pînă în măduva oaselor.

  Io n-am în casă nici măcar o aspirină să bag drept conservant la un borcan de bulion de zarzăre…

  • Dragoș, în sistemul ăsta e putred până și principiul care-i stă la bază. Dacă timp de 20 de ani ai cotizat fără să consumi din fondul de sănătate și, după 20 de ani, ai nevoie de o investigație care nu e pe lista serviciilor medicale asigurate, dai banu din buzunar. Exact ca un neasigurat.
   Ce pot să/ți spun, ca să nu mă lungesc: cu cât se digitalizează mai mult sistemul, cu atât mai mult … ”și mâna greblă se făcu.”
   E un thriller total.
   În altă ordine de idei, la consum… Se născocește o moleculă care ameliorează, controlează, vindecă o boală, se fac calculele la profit, apoi se născocește boala cu pricina.

 3. Cârcotaşu zice:

  Eeee, nici „lumea de jos a farmaciştilor” nu-i lipsită de… uscături. Doi ani la rând n-am intrat într-o farmacie din cauza unui farmacist tembel. Îi promisesem că atâta timp cât îl văd pe geam eu nu mai intru acolo. O să zici că nu-i pagubă mare. Păi pentru mine era, că farmacia aia e chiar la scara mea. 😯 Cum tipul a dispărut, totul a intrat în normal.
  Între timp însă, am constatat că deşi credeam şi eu ca tine, că afacerile le fac alţii, nu la nivelul ăsta, am constatat că peste tot, când am cerut, cu reţetă sau fără, un produs, prima propunere a fost a celui mai scump din listă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s