Cum să-i iei Circului, Pâinea de la gură?!

Băi, ăștia care ne luară mai întâi Pâinea, sub pretexte empirice – că prostește sau științifice – că e burdușită cu chimicale, acu’ ne luară și Circul și-l mutară la Eurovision, și-n locul Circului n-a mai rămas nimic, decât o urmă circulară de iarbă strivită, cam ca alea pe care le lasă ozeneurile când vin să ne observe mai de-aproape…

Bine, recunosc, sunt o babă demodată, încuiată, care încă mai crede că orice fir de păr cruțat de cosmeticiană (cu excepția ălora de pe căpățână) pe corpul unei femei e ”câh!” și că doar bărbații poa’ să stea falnici și relaxați în blana lor, să nu se epileze/radă, fiind cu mult mai plăcut să dormi lângă un animal de companie decât lângă omu’ de glaspapir, pentru că, așa cum îi știm, delăsători, nu s-ar ține de despădurit cu regularitate și, în cea mai mare parte a timpului, ar fi totalmente țepoși.
De fapt acum, când scriu, îmi dau seama că nu mă poate acuza nimeni de încuială și idei preconcepute, din moment ce nu s-a stabilit clar, dacă ființa – pe numele ei de scenă Scoiculița Cârnăcior  – e femeie, bărbat sau vreun nou fel de mâncare. Indiferent ce-o fi, e total necomestibilă și … fie la ea, acolo!

În fine, dacă eurovisionul de 2014 a rezolvat pe de-a-ntregul problema discriminării minorităților sexuale, fie și cu prețul ivirii acestei sperietori, sper ca la anul să ne simțim mai în largul nostru, să fie ediția aia care-i repune în drepturi depline pe semenii noștri cu dizabilități fizice, să vină un surdo-mut-orb-tetraplegic și să stea liniștit (cum altfel?) în mijlocul scenei, iar orchestra să cânte ceva, acolo, de acoperire, să nu se audă crănțănitul semințelor în sală.

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în actualitatea politică, experimente, mizeria umană și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

9 răspunsuri la Cum să-i iei Circului, Pâinea de la gură?!

 1. Cârcotaşu zice:

  Bre, fără să fiu întru totul de acord cu ţepoşenia f’unui partener, că doară aia vine tocmai de la înlăturarea temporară a pilozităţii, altfel, cum remarcaşi, e moale la atingere, acu’ ce să zicem de muierea cu barbă? Cică melodia a fost beton, da’ contestu’ l-a câştigat barba! Şi văzuşi, anu’ trecut tenoru’ nost’ n-a fost băgat în zeamă că bag sama n-avea tri ţâţe! Ce să mai, criterii şi criterii! Cum i-ar sta lu’ Paula Seling cu cioc şi mustăţi? Arta cere sacrificii! 😉

 2. Cârcotaşu zice:

  PS. Că doară asta urmează, barba neîngrijită n-o să mai aibă succes, o să trebuiască să i se dea formă, eventual cu mustăţi, că cine-a mai văzut barbă fără mustăţi?

  • Păi, dacă arta cere asemenea sacrificii, să se facă eurovision numai pentru mari mutilați de război, să se-ncrânceneze carnea pe public de milă și compasiune și să voteze-n disperare. ”Cică melodia a fost beton?!” Da cine, frate, a ascultat-o? Că dacă ai simțul văzului prea solicitat, mai scade din acuitatea auditivă.

   • Cârcotaşu zice:

    Io am zis „cică” nu că asta-i părerea mea. Zice lumea. De altfel ce să mai zicem, că doar România l-a votat pe austriac cu 8 puncte!
    Uite-aici comentariu: „Conchita „Carnacior” (n.r. Wurst = carnat), un transsexual cu o voce de aur, a invins prejudecatile si a castigat concursul Eurovision organizat la Copenhaga.”
    Ce să mai zici?

 3. domnuio zice:

  🙂 cel mai mult mi-a plăcut traducerea numelui lui „ălaia”

  • concha e scoică, în spaniolă. Conchita e diminutivul. Cârnatu e cârnat. Vienez. N-am pus nimic de la mine. În argou, lucrurile capătă altă întorsătură. Jenantă, aș zice, Nu atât pentru vulgaritate, cât pentru lipsă de idei și mesaj explicit.
   Lumea se duce de-a rostogolul, înspre nicăieri. Asta e nasol, cu adevărat.

 4. Va roade pizma, baaa! Altu’ moare / si-asa n-are!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s