Mata Hari însărcinată

Cred că d-aia mă-mpinge Aghiuţă să nu-mi văd de treabă, să nu mă duc la bucătărie, Ofelie, să curăţ cartofi pentru piure (varianta gospodinească – Pireu), că n-am mai luat o smetie sau o flegmă în meclă de nu mai ţin minte de când.

Prin urmare, cu surle şi trâmbiţe, antena3 anunţă marea revenire la viaţă a Oanei Stancu, jurnalist, în mare interviu cu şef’su, penibilul Gâdea.

Mi-am ciulit urechile ca un ciobănesc german corcit cu elefant şi m-am pus pe urmărit.

Drept să vă spun, am crezut că premianta cu ochelari, care a făcut mari dez-văluiri şi valuri în presă, e un posibil subiect de roman spionajistico-poliţist, adică prea pe mulţi a supărat cu anchetele ei, şi s-a dat la fund, pretextând o boală, până ce câţiva servanţi ai serviciilor o scapă, discret, din colimatorul ameninţării, cu sau fără amortizor.

Băi, Stieg Larson e biet  copil, cu miile lui de pagini, faţă de povestea Oanei Stancu, aia care-mi încolţea mie în minte!

Când colo, ce să vezi?

Sub lumina reflectoarelor din studioul antenei 3 şi la umbra buzei de jos, tremurânde de emoţie a şefului ei, Gâdea, Oana varsă o poveste otevistă, banală, cum că suferă de o boală cumplită, trombofilie, moştenită pe linie maternă, cum că e pe cale să devină mamă, prin intermediul celui mai bun bărbat din Univers (unul care mai are două fiice, din prima căsătorie, de 17 şi, respectiv – 13 ani, două fiinţe EXTRAORDINARE, care o iubesc la nebunie pe ea, Oana, şi care abia aşteaptă să-şi legene surioara vitregă în legănuş, în palme, în ce s-o putea) şi are problema asta, insurmontabilă la antena 3, dar pe care o au foarte multe femei…

Hei! Nu ştiu cine e tipul care e cel mai bun bărbat din Univers pentru Oana. Dacă e ăla care i-a furnizat informaţii valide pentru investigaţiile ei jurnalistice, başca un copil în burtică – toată stima!

Da’ spina bifida nu e un pericol imens – se rezolvă, banal, chirugical, în orice spital.

Oana Stancu în a şaptea lună de sarcină, într-o situaţie patologică în care, doar eu, întâmplător, am cunoscut mai multe femei, e un fel de Elodie reloaded, e un fel de disperare rafinată de-a face audienţă pe un canal tv aflat în confuzie, care nu ştie dacă să joace „a’ lu’ Nelu” pe dreapta sau pe stânga.

Îi doresc, Oanei, naştere uşoară, înainte de-a-i spune că s-a făcut de râs,  înfiorător!

Acest articol a fost publicat în actualitate mioritică și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

14 răspunsuri la Mata Hari însărcinată

 1. Simion Suciu zice:

  Mie nu mi s-a parut o poveste otevista. Hai sa spunem ca a dat niste explicatii. E si ea om. Si, ar trebui sa o intelegi mai bine ca mine, ca e femeie. Cat despre A3, cred ca mint mai putin decat ceilalti. Probabil de aia au si audienta pe care o au. In fine, una peste alta, nastere usoara si multa sanatate Oanei!

  • Domnule Suciu, nu povestea e otevistă. Povestea e serioasă, de boală. O femeie care vrea să facă un copil, constată că are trombofilie plus complicaţii. Asta o ţine la orizontală toată sarcina, ba şi sub iminenţă de avort.
   Dar prezentarea cazului a fost melodramatică. Zâmbetul ei chinuit-fericit, fericit-chinuit, stânjeneala de codană care nu vrea să dea amănunte, dar abia aşteaptă să ne comunice de câte ori şi în ce condiţii (strănut, înecat) i se pornea metroragia, cum toată familia – şi i-a luat pe rând pe fiecare – a fost alături de ea, de parcă nu aşa se întâmplă în toate familiile unde există o sarcină cu probleme.
   Jurnaliştii, măcar cei de calibrul Oanei, care sunt persoane publice fiindcă stau în faţa noastră pe sticlă sunt, într-un fel, ca actorii pe scenă. Imaginaţi-vă că, la începutul piesei Leopoldina Bălănuţă, Mariana Mihuţ, Gina Patrichi şi celelalte Doamne ale scenei româneşti ar fi ieşit într-un preambul să spună spectatorilor: „dragii mei, am rămas gravidă!” sau „iubiţi spectatori, spectacolul de săptămâna trecută s-a amânat fiindcă am avut un ciclu îngrozitor de abundent! Acum mi-a trecut. Sper să joc bine.Le mulţumesc celor de-acasă care au fost grijulii şi atenţi cu mine,,,” Nu vi s-ar fi părut hilar şi de prost gust? Imaginea de scenă şi imaginea de pe sticlă trebuie să fie alea care se văd. Actorul sau realizatorul tv e propriul lui brand. Dacă vine cu istorii de-astea omeneşti, triste, condimentate cu fărămituri de viaţă personală, îşi strică firma, cum s-ar zice.
   Postul A3 putea să facă un anuţ scurt şi clar – Oana Stancu, din motive personale, va lipsi o vreme de pe post. Vă mulţumim pentru înţelegere.
   Acum, ce-a mai rămas din fata care bătea cu morile de vânt în anchete jurnalistice cu dezvăluiri riscante? O femeie cu probleme femeieşti, emotivă, vulnerabilă, cu mare probabilitate de-a renunţa la cariera strălucită pentru a-ţi vedea de viaţa ei de femeie şi mamă. Înţelegeţi ce vreau să zic?
   Şi-a aruncat în aer aura de „justiţiară”.A devenit o femeiuşcă prinsă de ritualul, mitul, cutuma – vechi d ecând lumea: femeia duce specia umană mai departe.
   Bach, deşi comparaţia e stupidă, dar asta ascult acum şi el mi-a venit în minte, a avut o liotă de copii.
   În care patru măsuri ale divinei lui creaţii întrevezi familistul, cu două căsnicii la activ, cu 7 copii rezultaţi din prima (au trăit doar 4), cu încă 13 copii, făcuţi cu Anna Magdalena, cea de-a doua? Putem presupune doar că a iubit-o enorm, ascultând „Album pentru Anna Magdalena Bach”, o culegere de lucrări uşoare, pentru copii, pentru milioane de copii care au învăţat, ca şi ai lui, muzică.
   Recunosc, am scris sub imperiul furiei, cu siguranţă sensul protestului meu a avut mult de pierdut. De-aceea încerc să mă explic: nu minimalizez sub nicio formă experienţa nefericită a Oanei, de viaţă şi de patologie complicată, dar n-a făcut altceva, povestind-o, decât să cadă în banalitate. Aş putea să pariez că a fost ideea „genialului” Gâdea, un tip suficient, şablonard, înţepenit într-o schemă, fără spontaneitate, care putea sclipi în orice alt domeniu unde nu ţi se cere prea multă inteligenţă.

 2. Theodora zice:

  Nu am rezistat la toata povestea … am ratat esentialul aia cu barbatul minunat … unde naiba l-a gasit ca vreau si eu unul sau chiar doi 😀

 3. Pingback: Cateva intrebari pentru José Manuel Durão Barroso | Hai ca se poate!

 4. Pingback: Veriga slaba? | Hai ca se poate!

 5. Pingback: De ce-ai plecat, de ce-ai mai fi ramas? | Hai ca se poate!

 6. Pingback: Vrem o o justitie independenta si impartiala | Hai ca se poate!

 7. Pingback: E greu sa rezisti acolo sus | Hai ca se poate!

 8. Cârcotaşu zice:

  Ţ, ţ, ţ, ţ, ţ! Ce ţi-e şi cu fimeile astea, dom-le!

 9. Cârcotaşu zice:

  Presa din România e bulversată, o veste copleşitoare face turul televiziunilor. Oana Roman a făcut depresie! 😯

 10. Cârcotaşu zice:

  He, he! Eu i-aş recomanda cu cea mai mare bucurie, mai ales că ţin minte ce buuună era „untura de peşte”, ce mă omoram după ea, de trebuia ca mama s-o ascundă de mine! Numa’ că ne-nvârtim în alte cercuri! 😆

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s