Ia o piatră în gură şi mergi mai departe!

Prima observaţie: titlul n-are nicio legătură cu ce vreau să zic mai jos. Corect ar fi fost să-mi intitulez plângerea  ” Trage apa şi mergi mai departe! „.
Numai că, de foarte mulţi ani, chiar şi pe la noi, o ţară care n-a dus „buda”, „latrina”, „veceul”, „căcăstoarea” la Muzeul Satului, fiindcă nu e încă obiect de muzeu, fiindcă se foloseşte încă,  apa nu se mai trage (de lanţ), se împinge (într-un buton). Şi ca să nu creăm confuzii…

Băi, ştiţi ziarul ăla care se dă pe gratis la Metrou? Ei, n-o să-i zic numele, fiindcă n-aş vrea ca, vreodată, vreun motor de căutare pe net să-l salte cu un micron mai sus decât este, datorită acestor rânduri.

Ziarul ăla are o rubrică mai oribilă decât „fata de la pagina 5”, în care ni se dau sfaturi despre ce, cum, când, de ce să consumăm, ca să ne fie mai bine. Alte publicaţii, gen „Gândul”, zic, în preambulul sfătuirii, că „un grup de cercetători britanici…”
Ziarul de subteran nu se oboseşte să indice sursa, nici măcar formal, din respect pentru cititor, fiindcă ştie, a învăţat deja – cititorii lui nu merită respect. Sunt nişte oameni care merg cu Metroul. Sunt nişte oameni care, atunci când n-au nimic de făcut la serviciu, dacă nu-şi taie pieliţele cu cleştişorul de unghii, dacă nu se scobesc în nas cu degetul sau în urechi, cu beţişoare de urechi, atunci, sigur, citesc ziarul înşfăcat moca, în staţia de Metrou.
Păi, de moca, ce să-i sfătuieşti? Că roşiile conţin resveratrol. Sigur că nu-l conţin, ar putea să conţină licopen, dacă ar fi roşii de grădină, nu bulete rubinii de laborator. Că ceaiul verde e superhiperantioxidant. O fi! Dar nu pentru hipertensivi, cărora li se interzice cafeaua – apropo, cafeaua naturală nu creşte tensiunea, teina din ceai, da. Că aceeaşi cafea, nocivă în numărul de ieri, azi omoară bacteriile din gură. Adică, pentru un cititor fidel, de zi cu zi, cafeaua e pentru clătit, nu pentru băut. Dacă luăm porcul la analiză, molecula porcească e cea mai asemănătoare cu cea omenească. Miercuri, ceafa de porc îţi creşte colesterolul rău, joi afli că uleiul de măsline virgine, folosit la gătit, te omoară, dacă e să alegi între două rele, o buca’ de slănină afumată, cu ceapă, te ţine departe de groapă. Dacă, totuşi, mănânci o friptană, pune-i ghimbir. Şi, că veni vorba de bălării, morcovii, care conţin beta-caroten şi te fac să vezi ca o pasăre de noapte, devin nocivi în exces. Că beta-carotenul se depozitează în ficat şi-l obosesc peste măsură. Mănâncă iaurt! Nu de la firma cu D, că aia pune numai chimicale. Iaurt de la Cluj, de la Năsăud… Cel mai bine ar fi să-ţi faci iaurtul acasă.  Şi să bei după el o cană de ceai. Nu verde! De muşeţel sau de sunătoare!… Dar, cu atenţie! Să nu-ţi distrugi flora intestinală saprofită.   Bea un ceai de cimbru, că cimbrul se pricepe la microbi, îi ucide numai pe cei de-a dreptul duşmani. Mezelurile. Mezelurile sunt mană cerească pentru firmele de pompe funebre. Salamul de Sibiu nu mai conţine carne de cal.  E făcut din carne de rechin cu nitriţi. Hei, idioţilor, care citiţi! Păi rechinul e singurul mamifer al planetei care nu se îmbolnăveşte de cancer!

Ce vă propun: lăsaţi ziarul de la Metrou, nu cumpăraţi „AS”-ul, trăiţi şi mâncaţi după cum vă adulmecă nasul!

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în d'ale Prăvăliei și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

8 răspunsuri la Ia o piatră în gură şi mergi mai departe!

  1. Ma-nebunesti, Veto! Pai de cind s-a facut rechinul mamafer? A dat boala traseismului si-n astia? Sau iar e pamflet?

  2. Pingback: Cred ca se poate evita modificarea structurii guvernului | Hai ca se poate!

  3. Drugwash zice:

    Eu cred că şi hîrtia asta igienică, sofisticat filigranată, numită impropriu „ziar” e destinată – ca mii de alte metode – „ajutării” selecţiei naturale de care planeta asta se pare că are nevoie. Adică, n-ar fi extrem de indicat să se reducă numărul imbecililor ce-o populează – lăsînd (şi perpetuînd) astfel o populaţie sănătoasă fizic şi mintal – inclusiv prin urmarea strictă a „sfaturilor” din curpapier-ul de metrou? 🙄

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s