Căciuliţe

-72016[1]Nedreptatea e încă la putere!
Pute oraşul de oameni simpli care-şi plimbă animalul de companie pretutindeni  şi nimeni nu s-a gândit să facă subiect media din el.
Că o fi  Pediculum humanus capitis, că o fi Taenia, micuţul Enterobius vermicularis ori sentimentalul Phthirus pubis, tot o vietate de companie rămâne, atâta timp cât  ataşamentul faţă de gazdă îl caracterizează şi-l mână în viaţă.

Madam Albu, fiindcă e nevasta unui demiurg de încălţăminte, şi-a permis o vieţuitoare mai mare decât a oamenilor simpli şi mai puţin simpatică decât căţeluşul lui Lady Gaga.
Să recunoaştem: orice pisicuţă, canar, bichon, porcuşor de Guineea, broască ţestoasă, se pierde, ca reper al originalităţii, în masa eterogenă – pufoasă, păroasă ori pieloasă – a animalelor de companie care dau un ultim lustru, pe sticlă sau pe hârtie, vedetelor în cădere liberă.
Da’ să vii tu, madam Albu, ditamai co-vedeta, cu găinaţul sub braţ, într-un scutec special pentru găini, importat din America şi disimulat în pene, să simţi tu căldura proaspătă şi fetidă a găinaţului găinii tale, într-un local unde o sută de uischi e cât salariu’ minim pe economie, asta, da, senzaţie!

Pe mine, ca om simplu, care zic că orice animal creşti la subraţ te reprezintă, mă nelinişteşte America, în clipa de faţă.  Va’ zică ea s-a gândit , cu calcule aferente profitului, să clădească scutece pentru găini negre. Probabil că, în baza sfântului principiu al non-discriminării, produce şi scutece cu penaj pentru găini de orice altă culoare.

Adică există o ofertă care devansează cererea pentru orice nebunie care s-ar trata, simplu, cu lorazepam.

Ce dracu’, altceva, ar mai fi de zis? Că ne difersificăm hrana zilnică, sărind de la genericul rahat de mamifer, cu sânge cald, care naşte pui vii şi pe urmă aşteaptă pauza de publicitate dintr-o emisiune hiper-privită ca să anunţe vreun divorţ, la găinaţul incontinent, călduţ, ornat cu extensii de pene?
Ne place aşa?

Ne place, că îngurgităm. Citim, digerăm, râgâim de plăcere şi dăm like pe FB.
Şi nu ne ţine nimeni, ca pe mistreţii de la Balc, în bătaia puştii.
Abia aştept să inventeze americanii scutece cu implant de păr, să ni le punem pe cap, drept căciuliţe.

 

 

 

 

 

 

Reclame
Acest articol a fost publicat în o ţară frumoasă, păcat că e populată, strict autentic, ştiri de neştiut. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Căciuliţe

  1. clujanu zice:

    cine e domna Albu?

  2. Simion S. zice:

    Multe lucruri ciudate si multi ciudati in Rromanica noastra, Ce sa-i faci? Asa e cand prostia, minciuna si fatarnicia ajung la rang de virtute.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s