„Dacă o fi murit?”…

MOTTO: „… Cum naiba ar trebui sa te simţi de ar fi aşa? Sau cum ai afla? Ai afla oare vreodată? Sunt întrebări ce ar trebui să-i bucure pe antropologi sau psihologi„.

Asta se întreabă klaus .
M-am întrebat şi eu, de câteva ori, privind bloguri care tac. În cazul unora nu era nicio problemă, titularii lor puteau fi întrebaţi la telefon sau pe mail de sănătate şi răspundeau. Fireşte, există situaţii particulare şi punctuale în care oameni pe care îi considerai buni prieteni virtuali nu-ţi mai răspund pe niciun canal de comunicare. Asta nu înseamnă neapărat că au murit!
Înseamnă doar că prietenia noastră a murit, lumile noastre nu se mai ating, nici măcar nu se mai salută, cu o fluturare de mână sau de batistă, ca într-o gară.
Unii îţi răspund politicos, pe o oarecare cale, doar fiindcă tu devii prea insistent. Politeţea aceea, de celofan care a mai fost utilizat cel puţin o dată la împachetări banale şi-l face să pară ofilit, ridat, obosit, molcom, preocupat de alte probleme care cutremură omenirea…  Politeţea unei foste prietenii consumate, care te face să te simţi ca o curvă depăşită.
Sigur că atunci intervine măcar o întrebare: cu ce i-am greşit?
Cu nimic!”, şopteşte Zâna Măseluţă, care se luptă să-ţi ţină dinţii în gură, în pofida invidiei bunului tău prieten care ţi i-ar fi spart.

Rândurile de mai sus, Dragi Prieteni ai Gării, constituie un pamflet. Ba, mai rău – o ficţiune. Există, ipotetic, posibilitatea ca bunii tăi prieteni virtuali să nu te mai recunoască de prieten din enşpe mii de motive pe care tu nu le întrevezi.

În cazul meu, renata, există încă cineva care ştie parola de admin şi poate scrie, pe blogul meu,  când va fi cazul, gara a murit. Dar, deocamdată, trăiesc. 🙂

 

Acest articol a fost publicat în gară nouă, strict autentic și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

13 răspunsuri la „Dacă o fi murit?”…

 1. matilda zice:

  În gară, de obicei, e forfotă mare : unii pleacă, alţii vin, alţii doar privesc cu nostalgie trenurile care pleacă, încercînd să-şi imagineze privelişti pline de soare. Iar toate astea înseamnă VIAŢĂ. Chiar dacă nu-ţi fac un semn cu mîna, ei tot au trecut pe-acolo.
  ” Nu mi-ai făcut un semn după plecare,
  dar ce-i un semn cu mîna-n depărtare?” parcă aşa spunea Arghezi.

  • Morţile virtuale sunt… ideale. Aşa cum sunt şi iubirile virtuale. Dispari fără urmă. Asta nu-i împiedică pe cei care te-au cunoscut să creadă că tu continui să exişti, într-un univers paralel.

   • Dan zice:

    Ma opun cu toate fibrele si resursele. Virtual este aproape antonimul lui ideal – fiindca daca din real poti tinde asimptotic, disperat, dumnezeieste, natang si tremurand catre ideal, din virtual nu tinzi nicaieri. Singura fortza a virtualului este ca e citit si simtit (fie si contrazis) de reali asa, ca mine, de exemplu; ca sa nu mai fac referiri spre toate celelalte simturi absente in virtual si prezente in real.

 2. matilda zice:

  Întrebarea din titlu este dură, dar adevărată. Dispar din blogosferă unii prieteni, sau doar cunştinţe, dar puţini ne întrebăm ce s-a întîmplat cu ei. De ce nu mai scriu ? Eu am fost plecată, precum ştii, şi la întoarcere am aflat de la Lucia Verona că unul dintre prietenii noştri a plecat în ceruri, să ofere şi acolo careuri rebusistice altor prieteni…Crezi că s-a întrebat cineva ” De ce nu mai postează Rebusache ” ? Eu cred că foarte puţini…
  Poate am eu acum o stare mai nostalgică, cine ştie ?.

  • klaus zice:

   Matilda, se poate spune intr-o situatie de plictisitoare normalitate ca cel ce pune asemenea intrebari e un abrupt, un fatalist, numeste-l cum vrei. In situatia opusa, aceea in care realitatea iti ofera un mulaj al vorbelor, acelasi individ devine….sincer, nici nu sunt sigur ce. Ma ajuti?

 3. Shaman zice:

  Eu inca mai misc; mai mult ca sigur nu era despre mine intrebarea, dar am gasit si eu prilejul sa ies in evidenta. Am o iubita noua si mult mai tanara decat mine si asta a zis sa stau cuminte. Acum doar citesc si, cand am timp liber, sunt cuminte si bun.

 4. ifim zice:

  Am visat ciudăţenii de tot felul. M-am trezit şi sper, mi-am revenit.
  Dacă-aş vărsa gândul mizeriilor, v-aş da de lucru.
  Avem o singură scuză (eu şi Baghi): Te iubim!

  • Şi eu vă iubesc!
   Iubeam Delta încă de dinainte de-a te cunoaşte, dar eram foarte circumspectă cu pisicile, ca parteneri de viaţă. Pe urmă a apărut Baghi, un mare personaj, mai era Nataşa pe care o simpatizam şi mi-a venit ideea…
   Nu mai ştiu dacă scriam deja la NONO când ţi-am sugerat Baghi-blog sau invers.

 5. Dan, eu am o poveste care te-ar putea contrazice. Dacă n-aş fi urmat sfatul unei prietene – fă-ţi blog!, şi n-aş fi pus acolo câte ceva, 99% convinsă că e inutil, azi n-aş avea cartea NONO publicată într-o foarte prestigioasă editură. E un labirint de întâmplări care par trase de păr în virtual, dar dacă s-au întâmplat în real, nu pot decât să admit că prietena aia a mea a avut dreptate.
  Pe de altă parte, sunt absolut de acord cu tine. În second life, acolo unde lipseşte corporalitatea, pipăirea, constatarea, o mulţime de adevăruri sunt eludate. Baţi pasul pe loc, în vid.

 6. Theodora zice:

  Daca nu mai scriu pe blog inseamna ca nu imi este bine … si am din ce in ce mai des zile in care nu ma simt bine …. sper sa ma caute cineva sa ma intrebe de sanatate

 7. Cârcotaşu zice:

  Uneori se-ntâmplă să n-ai nimic de zis. Alte ori ai avea, da’ n-ar pica bine aşa că te abţii. Se-ntâmplă însă şi aşa: http://numarareainversa.wordpress.com/2012/09/21/pentru-el-n-a-mai-ramas-timp/

 8. u/d zice:

  Eu unu’ n-am murit. Nici macar in virtual, doar ca… am avut ceva treburi 🙂
  Felicitari pt. noua „casa” – desi, cam tirzii banuiesc…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s