Domnul MEREU

Se face mare caz de instrucţia şcolară a acestui domn. Chiar şi în mediile care nu-l au la suflet, înainte de a-l declara nepotrivit funcţiei sale actuale sau “aceeaşi Mărie cu altă pălărie”, cineva aminteşte cât e de prea-şcolit.
Ai lui, simpatizanţii, susţinătorii, sunt de-a dreptul gâtuiţi de emoţie cu privire la calităţile sale de profund intelectual. O asemenea subliniere, devenită leitmotiv, mă face să cred că toată lumea a admis, ca pe ceva subînţeles, că predecesorul lui era abia alfabetizat. Nu-mi imaginez că alde Roberta sau mahalagiul cu broasca în esofag ştiu exact ce-i aia Heraldică, Sigilografie şi Genealogie, domenii în care şi-a strujit actualul premier excelenţa. Bietul Boc, de câte ori deschidea gura, mitralia o prostie. Ăsta nou, eruditul, trage foc cu foc câte o gafă. O fi fost el mare diplomat, dar e lipsit total de diplomaţie faţă de poporul român, când face declaraţii în presă.
După măgăria cu leneşii care stau la căldurică (ce-i drept, sub un strat gros de zăpadă e ceva mai cald decât deasupra lui), omul cu privire jucăuşă, care pare a urmări veşnic un joc dinamic pe calculator, şi de-aia nu-şi priveşte interlocutorul în ochi, a mai ouat o perlă. Am găsit-o rezumată la Florin Matei pe blog. Se pare că fraza integrală era:
“Nu mă deranjează în niciun fel un dialog critic care este construit pe bază de politeţe. Îmi pare rău însă că n-am apucat să ştiu cu ce pot eu fi de folos unor oameni care sunt nemulţumiţi, dar sigur va fi ocazia pentru asta”
Chiar şi aşa, în forma completă, tot a oişte în gard miroase.
Un protest se naşte atunci când nu există dialog. Mostra de dialog critic pe bază de impoliteţe, însă, a dat-o, deja, noul premier. De ce n-a apucat să vadă cum poate fi de folos nemulţumiţilor? Că avea treabă să participe la un dineu oferit în cinstea lui, la primărie.
Cu asemenea declaraţii la activ, mie, domnul cu pricina nu mi se arată a fi prea şcolit, ci abia pre-şcolit.  Un fel de “prespălat” faţă de “prea spălat”.
Reclame
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Domnul MEREU

 1. Florin Matei zice:

  Ai recurs la o formă elaborată, menită a-i dumiri şi pe cei mai vajnici susţinători ai omului cu privirea veşnic incertă.

 2. renata zice:

  Din păcate, se vor dumiri numai cei cu nesusţinători, care erau deja dumiriţi.
  Florin, nu ţi se pare că ne învârtim în cerc?

 3. Florin Matei zice:

  Ba da, renata, dar sper ca cercul să se strângă…

 4. Cârcotaşu zice:

  Păi sigur. Ce treabă ar putea să aibă primul-ministru cu nemulţumirile cetăţenilor? Cât de tare poate fi!
  Mai deunăzi îl avurăm pe „organismul viu care spune prostii”.
  Ce ne-am distra de-am fi… bulgari, n-aşa?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s