Infinita coloană a pupincurismului

Despre pupincurism s-a vorbit mult. Dar niciodată nu s-a stabilit care e culmea pupincurismului.Fiindcă n-are o culme, e o “coloană infinită” care se autogenerează.
Practic, dacă reuşeşti să scrii, chiar şi în zilele noastre, despre actualul preşedinte – că luptă cu nămeţii corupţiei, că ne vrea binele, că e sublim chiar şi atunci când dă cu mucii în fasole, fiindcă erorile dumnealui intră în vibraţie cu personajul colectiv “Dorel”,  care e arhetipul naţional şi, când vrea să şchimbe situaţia, dă gaură în drapel, adică o ia mereu de la zero, arde spicele, vinde sonda şi, la o adică, e în stare să scoaţă pe sinistraţii puturoşi din zăpada de patru metri cu linguriţa de alpaca – dacă, ziceam, izbuteşti să fii un Andrei Pleşu în fiece prostie scrisă, cu tentă de cugetare adâncă, atunci, desigur, pupincurismul are un capăt.
Ei, bine, ziarul “Libertatea” transcende această graniţă ipotetică a pupincurismului şi scrie, în speranţa unei caracterizări tridimensionale închinate noului premier,  spion şef – om de stat – bărbat, următoarele:
Despre Răzvan Ungureanu s-a vorbit foarte mult în ultimele zile. E şi normal! E noul şef al Guvernului, cel care va decide în următoarea perioadă dacă măreşte salariile şi pensiile, dacă ne ieftineşte mâncarea, altfel spus, dacă ne va fi mai bine sau mai rău. Despre jumătatea sa, Daniela Ungureanu, nu s-a vorbit mai deloc şi puţini sunt cei care ştiu cum arată aceasta şi ce făcea în perioada în care toată lumea avea ochii aţintiţi spre televizor, unde se transmitea şedinţa din Parlament.
Reporterii Libertăţii au căutat-o ieri pe soţia premierului şi au găsit-o la locul de muncă. Da, doamna Ungureanu nu era la vreun SPA de fiţe, nu “rupea” cardurile soţului prin mall şi nici nu tremura în faţa televizorului, alături de alte soţii de politicieni, în aşteptarea rezultatului votului. Daniela Ungureanu îşi făcea, ieri, treaba pe care o ştie cel mai bine: salva vieţi! Soţia noului premier este medic specializat în Terapie Intensivă şi lucrează la Spitalul Fundeni din Capitală. Ieri pe la ora 12.00, Daniela Ungureanu era pe holurile unităţii medicale şi nu părea deloc interesată de alegerea noului Guvern ori dacă soţul ei va deveni sau nu premier. Era însă foarte preocupată de pacienţii din ATI, iar expresia feţei îi trăda o oboseală specifică medicilor care fac gărzi “la greu”.
 
Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

25 de răspunsuri la Infinita coloană a pupincurismului

 1. Matilda zice:

  O „coloană infinită” presupune verticalitate, pe cînd pupincurismul se tîrăşte,linge, mînjeşte cu balele lui mizerabile orice oponenţă (scuză-mi duritatea limbajului, dar nu merită altceva).
  Mi-au dat lacrimile, dragă Rene, cînd am citit fragmentul din acel tabloid !Îţi dai seama ce se întîmplă ? În timp ce puturoşii de moşi şi babe aşteaptă să-i scoată armata de sub nămeţi, doamna Ungureanu munceşte !

 2. Florin Matei zice:

  Sigur nu e vorba despre o eroină a muncii din Coreea de Nord?

 3. Elisa zice:

  Da, se poate munci si pe holuri, dar, dupa cate stiu eu, acolo stie udrea cu mopul :))))

 4. Hari zice:

  Mie mi-a plăcut foarte mult metoda investigației jurnalistice prin descifrarea „expresiei feței”. Este o metodă foarte precisă, pe care se bazează nu numai jurnalismul contemporan, dar și administrația americană, atunci când evaluează calitățile procurorului anti-corupt român cu mandat ilegal, prelungit la infinit.

  Ce mă descumpănește, însă, este concluzia acesti invetigații, cum că gărzile „la greu” au lăsat urme permanente pe acel chip feminin. O asemenea observație nu este deloc elegantă.

  Oare o fi fost făcută ca să ne păcălească vigilența noastră îndreptată împotriva lingăilor de prestă (pentru că pupatul este rezervat doar unor sensibili)?

  Sau observația aceasta este menită să pregătească o explicație a unei eventuale schimbări în compoziția alcovului prim-ministerial, după modelul mentorului V.V. Putin?

  Cu cei de la Libertatea nu vom ști niciodată cu siguranță.

 5. Hari zice:

  Ups, am ratat un „e” la „acestei” și, imediat în continuare, un „s” la „investigații”. Mii de scuze 😦

 6. Acum imi dau seama ca pm asta nou e – IN MINTEA LOR – viitorul presedinte al Romaniei, mai exact viitorul basesc. Pai nu v-ati prins? Inzapezitii aia de dupa soba sint GRASII care stau in circa SLABILOR jandarmi. N-ati mai auzit asta undeva?

 7. ifim zice:

  Că n-are o culme și că e o “coloană infinită” care se autogenerează, sunt de acord. Dar nu cred că s-a vorbit prea mult despre pupincurism. Pentru că, încă nu s-a stabilit, dacă pupatul în cur este valabil numai la pielea goală, sau și peste cel îmbrăcat.
  Acum, fiind destul de „răcoare”, nu-i chiar lesne să-ți dai pantalonii jos pentru a permite o asemenea „operație”. Și asta îi induce în eroare sau este o acoperire pentru toți cei care cred că pupatul fundului protejat de ditamai stratul de haine nu este pupincurism.

 8. Anonymous zice:

  de pe un blog drag mie:

  http://bartolomeuanania.blogspot.com/

  Mama mea ne spunea nouă, copiilor, cu precădere un proverb pe care-l moştenise şi ea de la înaintaşii ei: Decât să întind în unt şi să mă uit în pământ, mai bine să întind în sare şi să mă uit la soare.

  liv

 9. Anonymous zice:

  subscriu
  theodora0303

 10. Anonymous zice:

  🙂 🙂 🙂
  Foarte buna intrebarea
  theodora0303

 11. Anonymous zice:

  aaaa … in Libertatea a aparut … de ce nu spuneti priteteni asa? … acum este clar … la rubrica fara de la pagina 5?

 12. Anonymous zice:

  off topic
  Nu mai pot sa comentez pe blogul dvs

 13. Anonymous zice:

  theodora0303

 14. renata zice:

  E mai rău, Matilduş!
  Ce se gândiră ziariştii de la Libertatea: acu' iarna, poate nu le mai arde cititorilor să cumpere ziarul nost' nici pentru spălat geamuri – că le spală zăpada, nici pentru fata de la pagina 5 – că pe gerul ăsta nu mai are efect, oricât te-ai uita la ea. Ia să ne asigurăm noi de-o sponsorizare de la SIE!
  Şi dăi, şi dăi, cu pupat MRU prin învăluire, l-au luat de la distanţă, tocma' de la Fundeni, cu soţia… Până în Piaţa Victoriei mănânci o pâine, cine ştie câte neamuri ungureneşti şi fapte de glorie mai sunt presărate pe drum!
  Da' uită, idioţii, că doamna doctor e consultant la OMV (când şi-a mai luat un asemenea mamut de firmă consultant pe persoană fizică?!) şi nu trăieşte din banii de la spital, ci din mita mascată sub formă de contract.
  Şi dacă e ATI-stă, ce? Asta e fişa postului de ATI-st: să salveze vieţi.
  Sunt bucuroşi că pot pupa în cur prin ricoşeu fiindcă, în sfârţit, au găsit o nevastă de şef care face ceva. Că a lu' Marinelu e de profesie casnică şi n-ai cum să faci din ea o ecaterină teodoroiu, oricât te-ai strădui.

 15. renata zice:

  Poa'să fie şi din Coreea de N, dar sub acoperire, că uite, are ochii albaştri.

 16. renata zice:

  Elisa, nu promit, da' încerc să aflu ce face doamna MRU pe holurile Fundeniului. Zilele astea…

 17. renata zice:

  Hari, cred că o fezandează pentru poziţia de „primă doamnă”.

 18. renata zice:

  Augustine, te rog io , nu mai scrie prim ministru prescurtat, că până mă dumieresc, am impresia că scrii „cu prostii” la mine pă blog. Şi la tine! 🙂

 19. renata zice:

  Tre' să plec la muncă, Ifim, o lăsăm pe diseară, că e grea problema pe care o ridici!

 20. Anonymous zice:

  Da, mi-a placut tare mult proverbul. Si – tocmai de aceea – am de facut o corectie (fara suparare, nu vreau sa ma dau mai semidoct decat Wikipedia)…: In zicala ar trebui sa apara „inting” in loc de „intind” – cu sensul de a muia in, a unge cu (ceva comestibil). Din latineste – intingere; Portugheza: tingir; Italiana : tingere. Toate bune 🙂

 21. Romanescul – tingire -! 🙂

 22. renata zice:

  Aşa…
  Uite cum văd eu treaba, Ifim. Cu cât pupincuristul se află mai în preajma posesorului de cur, cu atât are privilegiul să pupe la pielea goală. De pildă consilierii. Pleşu mai pupă şi-n ziua de azi, probabil că nu l-a scuturat nimeni din visarea-i filosofică să-l anunţe că nu-i mai e consilier.
  Jurnalişti, alde gregoar ecrivan, pupă de la distanţă, ca în învăţământul cu acelaşi nume, dintr-o redacţie şi zău dacă nu-s capabili să treacă uneori prin palton, prin nădragi şi prin izmene, întocmai ca apropiaţii.
  Una peste alta, cu sau fără ecranare de textilă, pupincurismul e cumva unitar.

 23. renata zice:

  Da. Am citit şi eu coloana din stânga…. Mulţumesc pentru trimitere!
  Lecţii simple, tulburătoare. Dificil nu e să le urmezi cînd eşti de unul singur, ci când eşti printre ceilalţi. Printre cei care n-au habar de ele.

 24. renata zice:

  Elisa, m-am informat, Doctoriţa Ungureanu e o personalitate. Se bat rezidenţii pe ea, ca să aibă de la cine învăţa. Jos pălăria!

 25. ifim zice:

  Să înțeleg că e posibil ca, în unele situații, sub expresia „săru mâna” să se ascundă un inocent „săru curu”?:)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s